Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Objavljeno: 16.04.2018. Autor: Fino.hr

Domaća piletina bez hormona rasta i anitibiotika

Već skoro četiri godine uspješno surađujemo s gospodarstvom Košćak na kojem se pilići uzgajaju na tradicionalan način u slobodnom uzgoju bez korištenja hormonalnih dodataka, kokcidiostatika i antibiotika. Navedenu piletinu možete kupiti u našoj trgovini!

S punim pravom možemo reći kako je riječ o piletini koja se nekad uzgajala i držala u domaćinstvima diljem naše zemlje i konzumirala za svoje potrebe.

Piletina i proizvodi od peradi a posebno pileća prsa i proizvodi od istih po prodajnim su statistikama u svijetu ali i u Hrvatskoj najtraženije i najprodavanije meso. Relativno brza priprema, fini okus, nizak udio masti, obilje nutrijenata te još mnogo raznih benefita za ljudsko zdravlje propagirani kroz današnje medije i zdravi lifestyle idu u prilog velikoj potražnji. No, je li to uistinu tako?

Veliki proizvođači kako bi pratili rastuće zahtjeve tržišta neprestano moraju ulagati u proizvodne kapacitete, smanjenje trajanja proizvodnog procesa, razvijati hranu za veće prinose i sl. Često se u takvoj proizvodnji koriste razne supstance koje su vječita tema stručnjaka o dugotrajnim učincima na ljudsko zdravlje. Kokcidiostatici, hormoni rasta, antibiotici, nehumani uvjeti držanja životinja, bakterije u svježem mesu, GMO hrana i sl. samo su neki od slučaja koji su se našli u vijestima u našoj zemlji ali i šire.

Slijedom toga, sve je više kupaca koji traže provjerene proizvode za sebe i svoju obitelj te su iz navedenih razloga prepoznali kvalitetu mesa proizvedenom na seoskim domaćinstvima i okrenuli se konzumaciji istog.

Domaći pilići s gospodarstva Košćak proizvedeni su potpunosti bez upotrebe hormona rasta, kokcidiostatika, GMO-a te antibiotika. Slobodan uzgoj, svježi zrak te kontrolirana ishrana, garancija su izvrsnih karakteristika proizvoda. Takav uzgoj je zahtijevniji i duži te obično traje oko tri mjeseca ali je finalna kvaliteta u usporedbi s industrijskom proizvodnjom nemjerljiva.

Meso pilića s kožom je svijetlije boje što zavisi prije svega o temperaturi šurenja ali i ishrani same životinje. Pilići čiji se uzgoj i prehrana baziraju na kukuruzu često imaju izrazito žutu boju mesa što se često pogrešno tumači kao referenca i potvrda naizgled domaće proizvedenog mesa. Uslijed prehrane bazirane isključivo na kukuruzu ekcesivan beta karoten iz kukuruza pohranjen u stanicama životinje se tijekom skidanja perja taloži na mesu i koži te ih farba u izrazito žutu boju.

Nadalje, kod konzumacije meso je žilavije jer se životinje (posebno u proljeće i ljeto) slobodno kreću livadom i kljucaju kukce, gliste i razne životinjice te su muskulaturno aktvinije od  peradi uzgajanim na velikim farmama gdje nemaju nikakvu slobodu kretanja. Prsa su također manja/proporcionalna konstituiciji životinje dok su kosti prirodne bijele boje. Za zdravlje pilića brine se ekološki usmjereno i educirano osoblje predvođeno veterinarskom strukom koja ima zadatak da pojavu bolesti spriječi na prirodan (biološki) način, a ne da je liječi tek kad bolest nastane. Najvažnije je da ni u jednoj fazi proizvodnje nije upotrijebljen kokcidiostatik ili bilo koji drugi kemoterapeutik, za razliku od intenzivne (industrijske) proizvodnje u kojoj upotreba kemoterapeutika prestaje tek par dana prije klanja.

Pilići u našu trgovinu dolaze u svježem stanju direktno iz klaonice. Meso je očišćeno a prodaje se kao cijeli pilić s iznutricama i nogicama. Težina jednog očišćenog piceka je oko 2 kg.
Isporuka pilića odvija se minimalno dva puta mjesečno te ukoliko je u internetskoj trgovini proizvod označen kao nedostupan, budite slobodni se predbilježiti za navedeni artikl kako biste rezervirali potrebne količine za prvu nadolazeću isporuku. Dostava za Zagreb i okolicu je također osigurana.

Predbilježbu možete izvršiti i ovdje.
 

Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registriraj se ovdje.
 
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta


MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay