Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Objavljeno: 07.09.2012. Autor: Fino.hr

Juhica od Hokaido tikve

Bundeva ili tikva prava je vjesnica jesenskih dana i nezaobilazan motiv svih romantičnih jesenskih pejzaža. Vrlo je česti sastojak hrvatskih autohtonih jela. Odličan je izvor minerala, vitamina i ostalih nutrijenata, a u isto vrijeme ima nisku energetsku vrijednost (otprilike 30 kalorija u 100 grama) što je čini dobrim izborom za sve one koji paze na unos kalorija.

 

 Sastojci (za cca 5 osoba):

2 glavice luka

* 2 režnja češnjaka

* 1 kg - 1.5 kg Hokaido tikve

* maslinovo ulje

* 2 mrkve (malo korabice i celera za aromu)

* sol, bijeli papar, muškatni oraščić

* 50 g usitnjenih sjemenki lana ili suncokreta

* sušeni đumbir i korijander

* list svježeg peršina za dekoraciju

* bučino ulje za dekoraciju

 

Priprema:

Luk i češnjak usitniti te pirjati na maslinovom ulju. Tikvu dobro oprati, odrezati peteljku i ostale vanjske suhe ''izrasline'' (ako postoje). Očistiti ju od sjemenki (najbolje pomoću jušne žlice) i narezati na komade. Koru nije potrebno guliti. Sitno narezanu mrkvu zajedno s tikvom, korabicom i celerom staviti u lonac u kojem ste prethodno pirjali luk i češnjak. Dodati i usitnjene sjemenke suncokreta/lana. Juhi možete dodati i pokoji batat. Preliti vodom tek toliko da svi sastojci budu pokriveni. Za vrijeme kuhanja podlijevati vodom zavisno od željene gustoće. Kuhati na laganoj vatri dok sastojci u potpunosti ne omekšaju. Začiniti po vlastitom ukusu. Promiksati sa štapnim mikserom kad je gotova za kremastu teksturu. Dodati list peršina i par kapi bučinog ulja na vrh juhe te servirati.

Dobar tek!

Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registriraj se ovdje.
 
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE




      Valuta


MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay