text
Objavljeno: 13.10.2013. | Autor: Fino.hr

Krem juha od celera

Celer se još uvijek smatra isključivo začinskom biljkom. No i to se s vremenom mijenja, pa ga tako danas nalazimo sve više kao samostalnu namirnicu za pripremu mnogobrojnih jela!

Juha od celera vrlo je jednostavna za pripremu a oduševiti će Vas svojim osebujnim okusom! Čak će i one najizbirljivije natjerati na repete. Uz to što je fina, ova juha iznimno je zdrava. U tradicionalnim metodama mršavljenja, cijenjena je zbog bogatstva nutrijenata kojim obiluje, ali i zbog toga jer stvara i osjećaj sitosti.

 

 Sastojci (za 5 osoba):

■  2 manja luka

■ 2 režnja češnjaka

■ 3 srednja korijena celera s lišćem

■ ekstra djevičansko maslinovo ulje

■ 2 korijena mrkve

■ 2 krumpira

■ morska sol, papar, peršin

■ sušeni đumbir, muškatni oraščić (po želji)

■ list svježeg vlasca, vrhnje za dekoraciju

 *namirnice korištene u ovome receptu potražite u našoj trgovini!

 

Priprema:

Luk i češnjak usitniti te pirjati na maslinovom ulju. Celer dobro oprati, očistiti rubove te potom narezati na kockice. Lišće usitniti. Krumpir oguliti i narezati na ploške. Očistiti mrkvu i narezati na komade. Potom, sitno narezanu mrkvu zajedno s celerom (korijenom i lišćem) i krumpirom staviti u lonac u kojem ste prethodno pirjali luk i češnjak. Preliti vodom tek toliko da svi sastojci budu pokriveni. Za vrijeme kuhanja podlijevati vodom zavisno od željene gustoće. Dobro posoliti i popapriti. Kuhati na laganoj vatri dok sastojci u potpunosti ne omekšaju. Začiniti po vlastitom ukusu. Promiksati sa štapnim mikserom kad je gotova za kremastu teksturu. Dodatno začiniti po želji! Dodati svežeg vlasca i žlicu vrhnja za dekoraciju.

Dobar tek!


Podijeli ovaj članak




Komentari

cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners