Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Objavljeno: 13.10.2013. Autor: Fino.hr

Krem juha od celera

Celer se još uvijek smatra isključivo začinskom biljkom. No i to se s vremenom mjenja, pa ga tako danas nalazimo sve više kao samostalnu namirnicu za pripremu mnogobrojnih jela!

Juha od celera vrlo je jednostavna za pripremu a oduševiti će Vas svojim osebujnim okusom! Čak će i one najizbirljivije natjerati na repete. Uz to što je fina, ova juha iznimno je zdrava. U tradicionalnim metodama mršavljenja, cijenjena je zbog bogatstva nutrijenata kojim obiluje, ali i zbog toga jer stvara i osjećaj sitosti.

 

 Sastojci (za cca 5 osoba):

2 manja luka

* 2 režnja češnjaka

* 3 srednja korijena celera s lišćem

* maslinovo ulje

* 3 manje mrkve

* 3 manja krumpira

* sol, bijeli papar, peršin

* sušeni đumbir, muškatni oraščić (po želji)

* list svježeg vlasca, vrhnje za dekoraciju

 

 

Priprema:

Luk i češnjak usitniti te pirjati na maslinovom ulju. Celer dobro oprati, očistiti rubove te potom narezati na kockice. Lišće usitniti. Krumpir oguliti i narezati na ploške. Očistiti mrkvu i narezati na komade. Potom, sitno narezanu mrkvu zajedno s celerom (korijenom i lišćem), krumpirom i peršinom staviti u lonac u kojem ste prethodno pirjali luk i češnjak. Preliti vodom tek toliko da svi sastojci budu pokriveni. Za vrijeme kuhanja podlijevati vodom zavisno od željene gustoće. Dobro posoliti i popapriti. Kuhati na laganoj vatri dok sastojci u potpunosti ne omekšaju. Začiniti po vlastitom ukusu. Promiksati sa štapnim mikserom kad je gotova za kremastu teksturu. Dodati svežeg vlasca i žlicu vrhnja za dekoraciju.

Dobar tek!

Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registriraj se ovdje.
 
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE




      Valuta


MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay