text
Objavljeno: 22.08.2018. | Autor: Fino.hr | Foto: Fino.hr

Pečena juneća koljenica s povrćem

Ova iznimna delikatesa, pečena u pečnici uz dodatak finog povrća oduševiti će i najveće gurmane! Birajte prednju koljenicu jer sadrži više mesa u odnosu na zadnju.

Juneća koljenica s kostima zbog svoje veličine možda izgleda kao komplicirani komad mesa za pripremu no ukoliko se pripremi na pravi način, dobiti ćemo sočno i mekano meso koje će u kombinaciji s pečenim povrćem biti pravi gurmanski specijalitet. Zbog višesatnog pečenja u vlastitom soku te pari od vode s kojom će se podlijevati, meso će se odvajati od kostiju te raspadati prvim potezom vilice. U našem receptu uz domaće ekološko povrće koristili smo koljenicu od mlade junetine iz naše Eko mesnice.

 Sastojci (za cca 4 osobe):

■ 1 juneća koljenica s kostima

■ 3 režnja češnjaka

■ 2 glavice luka

■ 2 veće mrkve

■ krupna morska sol, papar, slatka mljevena paprika, svježi ružmarin

■ crveni krumpir

■ ekstra djevičansko maslinovo ulje

■ tikvice, patlidžani, rajčica ,pastrnjak

■ bijelo suho vino

■ mesni temeljac

 *namirnice korištene u ovome receptu potražite u našoj trgovini!

Priprema:

Svježu juneću koljenicu dobro posolite i nauljite sa svih strana te po želji dodajte mirodija (suhih ili svježih). Za mariniranje možete koristiti krupnu morsku sol, ekstra djevičansko maslinovo ulje te svježi ružmarin. Prije odlaganja u hladnjak koljenicu zamotajte u stretch foliju te ostavite jedan do dva dana da odleži i omekša. Kod pečenja koristili smo limenu posudu s poklopcem. Koljenicu položite u posudu, podlijte toplom vodom, dodajte grubo lezani luk i češnjak. Pecite poklopljeno na 180 °C oko 2 sata. Potom dodajte povrće (mrkvu, pastrnjak, celer, peršin, batat, tikvice, rajčice, krumpir) ili neku drugu vrstu po želji. Ukoliko imate mesnog temeljca prelijte ga po mesu i povrću. Može se koristiti i suho bijelo vino uz temeljac za podlijevanje. Povrće i krumpir začinite po želji. Nakon jednog sata pečenja, kako bi meso dobilo finu koricu, uključite grill progam u trajanju 10-ak minuta uz otkopljenu posudu. Pečeno meso narežite na manje komade te poslužite.

Dobar tek!


Podijeli ovaj članak




Komentari

cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Kategorije

text

Valuta

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • American Express
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • American Express
  • Diners
  • CorvusPay