Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Objavljeno: 13.11.2012. Autor: Fino.hr

Pommes frites od batata s umakom

Batat u kulinarstvu ima široku primjenu, te se tako od njega mogu spremati mnoga jela, gotovo identična onima u kojima se upotrebljava obični krumpir. Smatra se jednim od najzdravijih namirnica današnjice i svakako bi se trebao naći na jelovniku. Može se kuhati, peći, pržiti, a ako je iz ekološkog uzgoja, može se jesti i s korom. Iako se pommes frites najčešće radi u vrućem ulju, ova zdravija i prilagođena verzija sprema se u pećnici a posebno će se dopasti onim najmlađima.

 

Sastojci:

* 500 g narančastog batata

* sol, papar

* maslinovo ulje

* mljevena crvena paprika, chilli

* 300 ml kiselog vrhnja

* 1 režanj češnjaka

* vlasac

* ružmarin/korijander

 

Priprema:

Batate ogulite, dobro operite, narežite na trakice dužine 10-ak cm i debljine 3-4 cm. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, protvan obložite folijom za pečenje. Batate rasporedite u jednom sloju kako bi se svi ravnomjerno ispekli. Zalijte maslinovim uljem (ne previše), posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i chillijem po želji. Dodajte grančicu svježeg ružmarina/korijandera ili sušene listiće. Pecite oko 30-ak minuta ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Umak za ''točanje'' batata napravite mješanjem kiselog vrhnja uz dodatak svježe narezanog vlasca (može i sušeni) te sitno nasjeckanog jednog režnja češnjaka. Batate možete poslužiti kao dodatak jelima ili samostalnu grickalicu uz navedeni umak.

 

Dobar tek!

Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registriraj se ovdje.
 
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE




      Valuta


MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay