text
Objavljeno: 11.03.2018. | Autor: Fino.hr | Foto: Fino.hr

Teleći spaghetti Bolognese

Jelo koje predstavlja kulinarsku kulturu Italije, diljem svijeta spravlja se na bezbroj načina. Ovo je naša verzija. Jednostavna je za pripremu a sastojci koje smo koristili u kuhanju oduševiti će i najveće gurmane!

Iako se Spaghetti à la Bolognese najčešće priprema od mljevene juneće lopatice ili uz dodatak mljevenog svinjskog buta, naša varijanta rađena je isključivo od telećeg mesa. Teletina potječe iz naše ''mesnice'' gdje mljeveno meso proizvodimo od buta, lopatice i malo vratine. Teletina sa svojim masnim dijelovima, jelima daje iznimnu sočnost i poseban okus. Isprobajte, oduševiti ćete se!

 Sastojci (za cca 4 osobe):

2 srednje glavice luka

1 režanj češnjaka

2 manja korijena peršina s lišćem

1 kg mljevene teletine

2 veće mrkve

■ sol, papar

domaća pasirana rajčica

■ sol, papar, origano, bosiljak

■ manji korijen celera s lišćem

■ ekstra djevičansko maslinovo ulje

■ sušena domača rajčica

■ 50 g slanine

■ tjestenina

■ bijelo vino

 

Priprema:

Mrkvu, korijen celera i peršina s lišćem, luk i češnjak usitnite nožem ili sjeckalicom (multipraktikom) na sitne komadiće. U tavu srednje visine zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckano povrće. Pirjajte par minuta uz povremeno miješanje. Dodajte mljevenu teletinu, četir-pet komadića sušene rajčice, sitno nasijeckanu slaninu, dobro promiješajte, posolite i popaprite te dinstajte na srednje jakoj vatri 20-ak minuta uz povremeno miješanje. Zatim dodajte 2dcl bijelog vina. Pripazite s izborom bijelog vina, određeni kuhari kažu da kod kuhanja ne dolijevamo vino koje nikad ne bismo pili. U našoj varijanti koristili smo Graševinu ili Malvaziju. Na posljetku dodajte pasiranu domaću rajčicu (cca 400-500 ml).  Dobro promiješajte te dinstajte još 10-ak min dok se svi okusi ne prožmu. Naposljetku dodajte bosiljak i origano.

Dobar tek!


Podijeli ovaj članak




Komentari

cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners