Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
141,00 Kn/kg
    
Drniška pečenica Nira, komad
Drniška pečenica Nira, komad
Sastojci:  svinjsko meso (kare), morska sol (3-4%). Bez konzervansa i aditiva. Sušeno na prirodan način.
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Najbolje upotrijebiti do:  09.12.2017.
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Pečenica je suhomesnati proizvod spravljen od svinskog karea uz dodatak morske soli. Karakterstično drniško podneblje, bura, aromatično bilje te primjese dima uz prirodno sušenje, daju ovom proizvodu specifičan miris i okus. Odlično se slaže s jajima, posluženo prepečeno kao dodatak omletu.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Naziv:  Pršutana Nira
Adresa:  Pakovo Selo b.b., Drniš 22320
 
 
Pršutana Nira iz Pakova Sela, dvadesetak kilometara udaljenog od Drniša, jedna je od dvanaest pršutana udruženih u Udrugu proizvođača drniškog pršuta. Vlasnik pršutane, Nikola Rakić predsjednik je te udruge. Riječ je o udruzi osnovanoj 2002. godine kako bi se zaštitio poznati drniški pršut, jedan od devet zaštićenih hrvatskih prehrambenih proizvoda. Pršutana Nira proizvodi izvorno zaštićeni drniški pršut za koji sirovina može biti isključivo Hrvatska. Za razliku od dalmatinskog pršuta, zaštićenog zemljopisnim porijeklom, za kojeg sirovina može biti iz bilo kojeg kraja u svijetu. Proces proizvodnje drniškog pršuta zapravo je jednostavan: pršut u pršutanu dolazi u svježem stanju, i što prije ga valja posoliti. Nakon tri tjedna pršuti se stavljaju pod prešu pod kojom stoje pet dana. Potom se dime oko mjesec dana, a nakon toga se provjetravaju i isušuju. Nakon toga se pršuti spremaju u podrum. Najveću vrijednost, ali i specifičnost drniškom pršutu daje upravo miljevačka bura; koja je bitna u procesu sušenja, zbog soli kojeg nanese s mora te trava i mirodija drniškog kraja pa tek potom onda i samo drvo na kojem se pršuti dime.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay