Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
165,00 Kn
132,01 Kn
    
Eks. djev. masl. ulje Balija
Eks. djev. masl. ulje Balija
Sastojci:  
Pakiranje:  750 ml
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Najbolje upotrijebiti do:  01.07.2017.
Dostupnost: Nedostupno
Predbilježi se
Detaljnije o proizvodu:
Balija ekstra djevičansko maslinovo ulje je višesortni blend buže, crnice, istarske bjelice i leccina. Ulje je bistre intenzivno zlatno žute boje sa zelenim nijansama koje se presijavaju na svjetlosti. Izražajnog je i složenog mirisa s povrtnim notama artičoke, cikorije, zelene salate, bosiljka i peršina. U ustima je mekan, nježan i harmonično usklađen, s aromama divljeg raslinja i blagom primjesom arome crnog papra. Osjeća se izražena gorčina i pikantnost, oboje suzdržani i ne pretjerani, sa zaključnim slatkim okusom po bademu. Ulje obitelji Balija uvršteno je među Top 20 najboljih svjetskih ulja u kategoriji "Frantoio del cuore" čime se nastavila tradicija istarskih maslinara koji već nekoliko godina ulaze među najbolja maslinova ulja na svijetu.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Balija
Adresa:  Galižanska 8, Fažana 52212
 
 
Maslinik obitelji Balija se nalazi na samo stotinjak metara udaljenosti od mora. Nakon očeve smrti, Nicoletta je sa samo 25 godina preuzela obiteljski posao. I može se pohvaliti da je jedna od rijetkih žena koja uspješno ''plovi'' vodama maslinarstva. Na tri hektara plodne crvene zemlje rastu masline različitih sorti: buža, bjelica, karbonaca, leccino. Masline rastu u zdravom i kontroliranom okruženju. Prate se i najmanje promjene i djelujuje se selektivno primjenjujući integriranu proizvodnju. Pod tepihom zelene trave krije se bogat živi svijet koji pomaže u održavanju ravnoteže u njihovom malom ekosustavu, u borbi protiv nametnika i u razgradnji tla. Miris divljeg radiča, vlasca ili bijeloga luka, nekoliko stabala badema i smokava ukratko će predočiti u kakvom se okruženju nalazi maslinik. Totalno mediteranskom. Ništa nije slučajno: trava štiti od isušivanja tla, zadržava vlagu na površinskom sloju tako da masline nikad ne trpe sušu, štiti i od erozije uzrokovane suncem, vjetrom ili kišom. Redovitom košnjom dobiva se otkos, prirodnu zelenu gnojidbu tla, ptice i kukci su njihovi saveznici, a vlasnici zadivljeni promatrači ove prirodne, Masline se prerađuju isključivo mehanički i na hladno jer maslinovo ulje je 100% prirodan proizvod upravo zato što se u preradi ne koriste nikakva sredstva, dodaci, kemikalije. Prerada maslinovog ulja je jednostavno mehanički proces gnječenja maslina, miješenja maslinovog tijesta i istiskivanja tekućine te na kraju odvajanje centrifugalnom silom biljne vode od ulja. I ništa više. Ta se procedura primjenjuje već stoljećima, iako danas na moderan način, usavršen najnovijom tehnologijom. Proces prerade je pod stalnim nadzorom temperature i higijenskih uvjeta nudeći tako još veće garancije svim zainteresiranim kupcimna.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay