Fileti mariniranih inćuna Tajer

Fileti mariniranih inćuna Tajer
Cijena: 40,00 Kn


  • Sastojci:
  • Pakovanje: 200 g
  • Zemlja podrijetla: Hrvatska
  • Najbolje upotrijebiti do: 19.12.2019.
  • Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:

Detaljnije o proizvodu

Proizvođač

Tajer
  • Naziv: Tajer
  • Adresa: Marijane Radev bb, Zadar 23000
Tajer d.o.o. osnovan je 1991.godine, kao mala obiteljska tvrtka koja se uglavnom bavila trgovinom ribe, da bi od 2007. godine glavna djelatnost postala soljenje inćuna i srdela iz Jadranskog mora. Tajer d.o.o. posluje prema HACCP sustavu koji garantira kvalitetu proizvoda. Proizvodi su slani inčun(filet), marinirani inčun(filet) i slana srdela. PROCEDURA OD ULOVA DO STOLA ZA SLANE PROIZVODE 1. Ulov sitne plave ribe: srdele, inćuna, plavice i skuše radi se na tradicionalan način tako da se brodovima koji imaju kružne mreže „plivarice“i sa dvije manje pomoćne barke s umjetnom rasvjetom noću kad nema mjeseca skupljaju ribe koje privlači to svjetlo. Prije zore se mrežom koja je duga od 400-500m opkoli u krug riba i nakon određene procedure stiskanja donjeg dijela mreže i zbijanja ribe u jedan kraj mreže, riba se vadi na brod. Riba se rashlađuje („šokira“ ) ledom u velikim plastičnim bačvama. Tada se stavlja u ribarske sanduke i tako transportira do „Tajera“ pogona za preradu ribe. 2. Vrši se prijem ribe: pregledava se kvaliteta, mjeri temperatura ribe, veličina(pecatura tj.kom/kg) i mjeri se količina ribe. 3. Prerada ribe: svježa riba se stavlja u salamuru (otopina morske soli i vode 24%) oko sat vremena, tada se ribi ručno odstranjuje glava i utroba te se soli u za to predviđena „barila“(plastične posude od cca 100l). Kad se barilo napuni ribe i soli u određenom omjeru prema recepturi na vrh se stavlja teret od cca pola težine robe u barilu. 4. Zrenje ribe: tako prerađena roba s teretom stavlja se u „zrionu“(skladište u kojem riba fermentira na određenoj temperaturi koja ne smije prelaziti 24 ºC). Tamo mora odležati najmanje 4 mjeseca i tada ide na filetiranje ili u drugo skladište na održavanje koje mora biti hlađeno od +4 do + 10 ºC. 5. Filetiranje i pakovanje: riba nakon zrenja kad dobije lijepu crvenu boju i miris ide na preradu za gotov proizvod. Prvo se pere od soli u toploj vodi da se skine kožica, zatim se suši u centifugi ili na neki drugi način tako da se odstrani što više vode. Tako iscijeđena riba se filetira i stavlja u staklenke s uljem u određenom omjeru, zatvara i vakumira.
cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Kategorije

text

Valuta

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • American Express
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • American Express
  • Diners
  • CorvusPay