Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
50,00 Kn
    
Kapare Prijatelji Lastova
Kapare Prijatelji Lastova
Sastojci:  
Pakiranje:  250 g
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Nakon otvaranja čuvati na temperaturi do +4 °C.
Dostupnost: Nedostupno
Predbilježi se
Detaljnije o proizvodu:
Kapare je dobro znana biljka od davnina i na razne nacine konzervirana. Kapara, latinskog naziva Capparis spinosa L. dugogodišnja je tropska ili suptropska biljka koja uspijeva na obalama Sredozemlja. Kapare, sitne bobice, predstavljaju u salamuri odležale plodove biljke Kapare. Prepoznatljiva je na tržištu kao "lastovska" jer je upila samo sunce u sebe. Koriste se kao dodatak jelima, salatama, a najomiljenije su u kombinaciji s rajčicom.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Adresa:  Brune Bušića 2, Otok Lastovo 20290
 
 
Pz Prijatelji Lastova je udruga koju su osnovali sedmero lastovskih zadrugara, redom volontera. Kod starijih otočana prikupili su recepturu za džemove koji se baziraju isključivo na šećeru i voću koje dozrijeva te sezone, a kod “Prijatelja Lastova” umjetni aditivi strogo su zabranjeni. Osim priprave slatkih namaza, “Prijatelji Lastova” pročuli su se i po rakijama, čiju aromu poboljšavaju dodatkom rogača, latica ruže centofolije i aromatičnog bilja koje prethodno sami beru. Zadrugari su ponudu proširili za još dvije salate koje idu kao prilog slanim jelima, kapare i motar/petrovac, koji rastu po kamenu i morskim hridima.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay