Razlika između kulena i kulenove seke isključvio je u praktičnosti. Kulenova seka zahtijeva kraće sušenje i dozrijevanje pa će ona tako biti prije dostupnija za konzumaciju. Uz to, puni se u tanje crijevo čime se lakše reže i servira. Kulen i kulenova seka obitelj Matijević potpuno su prirodan proizvod, dobiven od domaće sirovine uz korištenje domaćih začina, morske soli i to bez aditiva i konzervansa. Dobar tek!
Na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Matijević već se dugi niz godina bave proizvodnjom tradicionalnog domaćeg slavonskog kulena. Svoju vrhunsku kvalitetu njihov kulen postiže zahvaljujući spoju dugogodišnje obiteljske recepture, pažljivog odabira najkvalitetnijih sastojaka i posvećenosti visokim standardima procesa proizvodnje. Kulen proizvode u objektu koji se nalazi na vlastitom obiteljskom gospodarstvu, a registriran je u upisniku objekata za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda pri Ministarstvu poljoprivrede. Objekt je uređen i opremljen u skladu sa strogim zahtjevima Veterinarske uprave pri Ministarstvu poljoprivrede. Posebna pažnja pridaje se visokim higijenskim standardima od same obrade u klaonici, preko transporta i ulaska sirovine u naš proizvodni pogon, do konačne obrade mesa i proizvodnje kulena.