Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
16,89 Kn
    
Majčina dušica, sušena
Majčina dušica, sušena
Sastojci:  Thymus Serpyllum 100%.
Pakiranje:  10 g
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Čuvati na sobnoj temperaturi zaštićeno od svjetlosti
Najbolje upotrijebiti do:  30.11.2019.
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Majčina dušica ima vrlo pikantan, blago gorak okus koji podsjeća na dim, kamfor i klinčić. Sadržaj eteričnog ulja ovisi o porijeklu, klimi, vremenu branja i vrsti skladištenja. Glavne komponente su timol i karvakrol. Sušena majčina dušica začinjava bitno intenzivnije od svježe. Pogodna je za: mediteranske jela s mesom, pogotovo janjetinu, divljač, zečetinu i perad, variva, paštete, terine i kobasice,  za jela s jetricom i jetrenu paštetu, za krepka jela s ribom, za gljive, za jela s krumpirima, za mahunarke i jela s povrćem, npr. za rajčice, patlidžane, papriku, tikvice i luk, za juhe i umake, za kiseljenje krastavaca i maslina i za aromatiziranje octa, za latinoamerička jela, pogotovo s grahom itd.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Francetić
Adresa:  Vinogradska 110, Kloštar Ivanić 10312
 
 
Opg Francetić u vlasništvu Antuna Francetića bavi se ekološkim uzgojem ljekovitog i začinskog bilja od 2007. godine pod nadzorom stručnih službi. Imanje se nalazi u nedirnutoj prirodi u Kloštar Ivaniću. Gospodin Antun Francetić se uzgojem i sakupljanjem ljekovitog bilja počeo baviti još davne 1960. godine. Praćenje uzgoja, branja, sušenja te način čuvanja i kontrola prerade garancija su ovih proizvoda. Tako se na imanju uzgajaju: kamilica, melisa, menta, timjan, majčina dušica, neven, miloduh, gospina trava, lavanda, mažuran, kadulja, čičak, sapunika, rudekija, artičoka, zlatnica. U ponudi postoje razni čajevi, čajne mješavine, biljne tinkture te biljna ulja i kreme. Tokom dugogodišnjeg bavljenja uzgojem, sakupljanjem i proizvodnjom Opg Francetić je dobio mnoga priznanja za svoje proizvode. Vlasnik je EKO potvrdnice koju izdaje Bioinspekt pod nadzornom stanicom Hrvatskih šuma.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay