Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
140,00 Kn/kg
    
Miješani sir Otočan MIH, komad
Miješani sir Otočan MIH, komad
Sastojci:  pasterizirano ovčje (20%) i kravlje pasterizirano mlijeko, mljekarske kulture, učvrščivač kalcijev klorid, sirilo, kuhinjska sol, prirodni konzervans enzim lizozim (iz jaja). Min 45% m.m. u suhoj tvari.
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Čuvati na temperaturi do +13 °C
Najbolje upotrijebiti do:  30.04.2018.
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Otočan je osrednje pikantni tvrdi masni sir, proizveden iz miješanog ovčjeg i kravljeg mlijeka. Prema kategorizaciji, spada u red tvrdih i srednje pikantnih sireva. Proizvodnja ovog sira nastala je na tradiciji izrade domaćeg izvornog sira uz primjenu suvremenih sirarskih znanja. Na taj način je sačuvana autohtonost, ali u isto vrijeme je dobiven visoko rangiran i ujednačen proizvod koji se može uspoređivati s najpoznatijim svjetskim sirevima. Rezano na 1/8-e od cca 300 g te 1/4-e od cca 600 g.
Proizvođač:
Naziv:  Sirana MIH
Adresa:  Stanić 29, Kolan 23251, otok Pag
 
 
Obitelj Pernjak oduvijek je bila poznata po proizvodnji vrhunskog Paškog sira, skute i paške janjetine. Na temeljima dugogodišnje tradicije i proizvodnje u obiteljskom gospodarstvu, 1994. godine g. Dubravko Pernjak osnovao je tvrtku MIH, koja uz Paški sir kao njihov najpoznatiji proizvod, proizvodi i sireve od kravljeg mlijeka. Da bi proizveli vrhunske sireve potrebno im je i vrhunsko mlijeko koje za Paški sir dobivaju od njihovog matičnog stada koje broji 200 muznih ovaca, autohtone pasmine otoka Paga, Paške pramenke. S obzirom da im količine iz njhove proizvodnje nisu dostatne, surađuju sa brojnim domaćinstvima na otoku Pagu koja se bave proizvodnjom kvalitetnog ovčjeg mlijeka. Osim ovčjeg mlijeka sirana MIH otkupljuje i kravlje mlijeko, od svojih kooperanata sa područja dalmatinske zagore, za proizvodnju ostalih sireva. Kako je kroz godine rasla potražnja za sirevima, javila se potreba za širenjem proizvodnih kapaciteta, tako da je 2006 g. sirana MIH krenula sa proizvodnjom u potpuno novom objektu, koji je izgrađen po europskim standardima i sa modernim proizvodnim pogonom. Danas, njihovi proizvodi imaju brojna domaća i međunardno priznjanja i nagrade. Garancija kvalitete sireva je naslijeđe obitelji Pernjak, i dužnost prema njihovim precima.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay