Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
16,89 Kn
    
Miloduh, sušeni
Miloduh, sušeni
Sastojci:  Hyssopi 100%.
Pakiranje:  20 g
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Čuvati na suhom mjestu.
Najbolje upotrijebiti do:  31.12.2018.
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Miloduh je grm sa kratkim drvenastim grančicama, prezimiti može vani. Raste u visinu 30 – 60 cm, listovi su jajasti, ovalni, na vrhu špicasti. Dugi su oko 3 cm, na mjestima gdje se pojavljuju cvjetovi puno manji. Cvjetovi su obično ljubičasto plavi, vrlo rijetko roza ili bijeli. Cijela biljka ima lijep, aromatičan miris. Raste na sunčanim, kamenitim krečnjačkim mjestima. Biljka ne zahtjeva posebne uslove, jednako kao i majčina dušica. Sunce, krečna zemlja, ponekad malo vode. Razmnožava se putem sjemena u proljeće. Može se dijeliti, a pelceri se prilično lako primaju. Svježi miloduh može se koristiti cijelu godinu, da bi se osušio treba čekati da procvjeta i onda ga sušiti u hladu na propuhu. Suha biljka se čuva u staklenim teglama. Kao začin se upotrebljava za salate, umake, rague, za teleće pečenje. Dobar je za smirenje želudca i crijeva, poboljšava apetit, smiruje suhi kašalj i oslobađa dišne puteve.Koristi se i kao začin za poboljšavanje okusa svježeg sira.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Francetić
Adresa:  Vinogradska 110, Kloštar Ivanić 10312
 
 
Opg Francetić u vlasništvu Antuna Francetića bavi se ekološkim uzgojem ljekovitog i začinskog bilja od 2007. godine pod nadzorom stručnih službi. Imanje se nalazi u nedirnutoj prirodi u Kloštar Ivaniću. Gospodin Antun Francetić se uzgojem i sakupljanjem ljekovitog bilja počeo baviti još davne 1960. godine. Praćenje uzgoja, branja, sušenja te način čuvanja i kontrola prerade garancija su ovih proizvoda. Tako se na imanju uzgajaju: kamilica, melisa, menta, timjan, majčina dušica, neven, miloduh, gospina trava, lavanda, mažuran, kadulja, čičak, sapunika, rudekija, artičoka, zlatnica. U ponudi postoje razni čajevi, čajne mješavine, biljne tinkture te biljna ulja i kreme. Tokom dugogodišnjeg bavljenja uzgojem, sakupljanjem i proizvodnjom Opg Francetić je dobio mnoga priznanja za svoje proizvode. Vlasnik je EKO potvrdnice koju izdaje Bioinspekt pod nadzornom stanicom Hrvatskih šuma.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay