Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
68,79 Kn/kg
    
Ovčja skuta (puina) Magriž
Ovčja skuta (puina) Magriž
Sastojci:  
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Dostupnost: Nedostupno
Predbilježi se
Detaljnije o proizvodu:
U postupku proizvodnje sireva nastaje i sirutka iz koje se daljnjom preradom dobije skuta. Ona je sezonski proizvod, te ju je moguće nabaviti samo u vrijeme mužnje ovaca, od travnja do kolovoza. Ova ukusna delicija je izuzetno hranjiva i zdrava, ne sadrži mnogo mliječne masti, te je izvor vitamina B i esencijalnih aminokiselina. Zbog svojstava svojih proteina, imunoglobu- lina i albumina skuta jača imunološki sustav organizma, a zbog malog udjela mliječne masnoće okarakterizirana je kao dijetni proizvod.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Magriž
Adresa:  17. travnja 9, Kornić 51517
 
 
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Magriž bavi se proizvodnjom sira, vina i maslinovog ulja. Tradicionalna starinska proizvodnja na moderan način i pola stoljeća iskustva obitelji Mrakovčić garancija su kvalitetnog proizvoda. Sir se proizvodi od mlijeka iz vlastitog muznog stada ovaca na tradicionalan način bez pasterizacije, uz dodatak prirodnog sirila i mljekarske kulture. Soljenje se vrši u salamuri. Zrenje traje od jednog mjeseca pa do jedne godine. Jedan dio sira se u toku zrenja omata listovima bilja tako da dobije posebnu aromu i boju. Krčki sir spada u njihove poznatije, tvrde, punomasne ovčje sireve. Na imanju Magriž iz Kornića na otoku Krku proizvodnjom krčkog sira bave se od već davne 1984. godine, kada su imali samo 9 ovaca u uzgoju. Danas uzgajaju stado od 150 muznih krčkih ovaca. Samo ime Magriž, gospodarstvo je dobilo po vrlo zastupljenoj biljnoj vrsti na otoku Krku – po smilju. U svojoj proizvodnji koriste i neke začinske biljke, poput ružmarina ili lista oraha. Sir jedno vrijeme odležava omotan u list crnog oraha, dok ne pusti aromu. Neposredno prije pakiranja odvaja se list oraha od sira i pakira se za tržište. Većina sireva je čak i zaštićena patentom. Sir Črni bodul 2009. godine na sajmu sireva u Bjelovaru i Grubišnom polju dobio priznanje "Šampion sajma". Na Eko-etno sajmu su također dobili nagradu za krčki sir "Najbolji od najboljih". Danas broje više od 50 priznanja na mnogobrojnim manifestacijama širom zemlje.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay