Ovčji krčki sir s ružmarinom Magriž

Ovčji krčki sir s ružmarinom Magriž
Cijena: 200,00 Kn/kg
  • Sastojci: min. 45% suhe tvari - min. 45% masti u s.t
  • Zemlja podrijetla: Hrvatska
  • Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi do +15 °C.
  • Najbolje upotrijebiti do: 16.12.2018.
  • Dostupnost: Dostupno
DODANO
Težina:
Količina:

Detaljnije o proizvodu

Zeleni bodul je polutvrdi i punomasni ovčji sir obogaćen aromom ružmarina. Njegovi igličasti listići intenzivnog su mirisa, te pikantno ljutog, gorkastog okusa. Koristi se za aromatiziranje raznoraznih jela, a pridruženo mu je i ljekovito svojstvo poticanja cirkulacije što pozitivno utječe na koncentraciju i liječi glavobolju. Proizvodnja ovog sira se također vrši na tradicionalan način, a dodavanje ove mediteranske aromatične biljke odvija se u periodu dozrijevanja kada se sireve oblaže ružmarinom. Ovaj sir odlikuju meditaranski okus i miris koji su obogatili već postojeća ogranoleptička svojstva ovčjeg sira. Umjereno je slan i topi se u ustima. Riječ je o posve novom proizvodu, te o novom inovativnom postupku dorađivanja koji je zaštićen patentom.

Proizvođač

OPG Magriž
  • Naziv: OPG Magriž
  • Adresa: 17. travnja 9, Kornić 51517
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Magriž bavi se proizvodnjom sira, vina i maslinovog ulja. Tradicionalna starinska proizvodnja na moderan način i pola stoljeća iskustva obitelji Mrakovčić garancija su kvalitetnog proizvoda. Sir se proizvodi od mlijeka iz vlastitog muznog stada ovaca na tradicionalan način bez pasterizacije, uz dodatak prirodnog sirila i mljekarske kulture. Soljenje se vrši u salamuri. Zrenje traje od jednog mjeseca pa do jedne godine. Jedan dio sira se u toku zrenja omata listovima bilja tako da dobije posebnu aromu i boju. Krčki sir spada u njihove poznatije, tvrde, punomasne ovčje sireve. Na imanju Magriž iz Kornića na otoku Krku proizvodnjom krčkog sira bave se od već davne 1984. godine, kada su imali samo 9 ovaca u uzgoju. Danas uzgajaju stado od 150 muznih krčkih ovaca. Samo ime Magriž, gospodarstvo je dobilo po vrlo zastupljenoj biljnoj vrsti na otoku Krku – po smilju. U svojoj proizvodnji koriste i neke začinske biljke, poput ružmarina ili lista oraha. Sir jedno vrijeme odležava omotan u list crnog oraha, dok ne pusti aromu. Neposredno prije pakiranja odvaja se list oraha od sira i pakira se za tržište. Većina sireva je čak i zaštićena patentom. Sir Črni bodul 2009. godine na sajmu sireva u Bjelovaru i Grubišnom polju dobio priznanje "Šampion sajma". Na Eko-etno sajmu su također dobili nagradu za krčki sir "Najbolji od najboljih". Danas broje više od 50 priznanja na mnogobrojnim manifestacijama širom zemlje.
cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Kategorije

text

Valuta

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • American Express
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • American Express
  • Diners
  • CorvusPay