Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
275,00 Kn/kg
    
Paški sir MIH, komad
Paški sir MIH, komad
Sastojci:  pasterizirano ovčje mlijeko, mljekarske kulture, učvrščivač kalcijev klorid, sirilo, kuhinjska sol, prirodno konzervans enzim lizozim jaja). Min 45% m.m. u suhoj tvari.
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Čuvati na temperaturi do +13 °C
Dostupnost: Nedostupno
Predbilježi se
Detaljnije o proizvodu:
Kažu gastronomski znalci ali i svi sladokusci da je ovo jedan od najboljih sireva u Hrvatskoj ali i u svijetu. Proizveden "u srcu otoka", na kolanjskim pašnjacima, najbolji je na otoku Pagu. Paški sir je trdi ovjči sir, a proizvodi se isključivo od ovčjeg mlijeka autohtone pasmine, tkz. ''Paške pramenke''. Riječ je o čvrstoj i otpornoj krškoj ovci koja već od davnina živi na otoku. Nevelika građom uravnotežena je i u potpunosti prilagođena svakodnevnom boravku na otvorenom kamenjaru ili u makiji, gustog runa koje je čuva od kiše, hladnoće i udara bure, tog snažnog vjetra koji daje ritam životu ovog otoka.  Bura, mikroklima te raznovrsnost bilja bogatog eterčinim uljima važni su čimbenici koji daju punoću okusa ovom jedinstvenom proizvodu. Pakiranje: vakumirano, rezano na 1/8-e od cca 300 g te 1/4-e od cca 600 g.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Naziv:  Sirana MIH
Adresa:  Stanić 29, Kolan 23251, otok Pag
 
 
Obitelj Pernjak oduvijek je bila poznata po proizvodnji vrhunskog Paškog sira, skute i paške janjetine. Na temeljima dugogodišnje tradicije i proizvodnje u obiteljskom gospodarstvu, 1994. godine g. Dubravko Pernjak osnovao je tvrtku MIH, koja uz Paški sir kao njihov najpoznatiji proizvod, proizvodi i sireve od kravljeg mlijeka. Da bi proizveli vrhunske sireve potrebno im je i vrhunsko mlijeko koje za Paški sir dobivaju od njihovog matičnog stada koje broji 200 muznih ovaca, autohtone pasmine otoka Paga, Paške pramenke. S obzirom da im količine iz njhove proizvodnje nisu dostatne, surađuju sa brojnim domaćinstvima na otoku Pagu koja se bave proizvodnjom kvalitetnog ovčjeg mlijeka. Osim ovčjeg mlijeka sirana MIH otkupljuje i kravlje mlijeko, od svojih kooperanata sa područja dalmatinske zagore, za proizvodnju ostalih sireva. Kako je kroz godine rasla potražnja za sirevima, javila se potreba za širenjem proizvodnih kapaciteta, tako da je 2006 g. sirana MIH krenula sa proizvodnjom u potpuno novom objektu, koji je izgrađen po europskim standardima i sa modernim proizvodnim pogonom. Danas, njihovi proizvodi imaju brojna domaća i međunardno priznjanja i nagrade. Garancija kvalitete sireva je naslijeđe obitelji Pernjak, i dužnost prema njihovim precima.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay