Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
78,29 Kn
    
Požeška jabukovača Willijams
Požeška jabukovača Willijams
Sastojci:  
Pakiranje:  500 ml
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Dostupnost: Nedostupno
Predbilježi se
Detaljnije o proizvodu:
Za proizvodnju jabukovače odabiru se zdravi, odabrani plodovi jabuke iz voćnjaka obitelji Šimić u Marindvoru kraj Požege, a onda se u destileriji Willijams proizvede izvrsna jabukovača, koja kao ni ostali proizvodi iz ove destilerije ne sadrže nikakve aditive. Ugodne je veoma fine, lagano razvijene arome svježeg voća u kojoj se blago osjeća miri jabuke. Harmoničan, zaobljen i privlačan okus svojestveni su ovom lijepom piću. Sadrži 40% alkohola.Za spravljanje rakije upotrebljavaju se plodovi jabuka koji se beru u svojoj punoj zrelosti. Radi toga ih treba ostavljati na stablu što je god duže moguće, odnosno, sve kako bi jabuke u potpunosti i dozrele. Berba se uglavnom obavlja ručno, na način da se s plodova uklone peteljke koje bi u protivnom mogle utjecati na pojavu neugodnog i lošeg mirisa buduće rakije. Nadalje, ukoliko su jabuke jako uprljane, potrebno ih je dobro oprati vodom kako bi se uklonili eventualno prisutni štetni mikroorganizmi, poput bakterija i divljih kvasaca, a koji mogu vrenje usmjeriti u pogrešnom smjeru. Pranjem se, također, uklanjaju i mehaničke nečistoće koje budućoj rakiji mogu dati strani, nesvojstven miris. Kada se plodove uberu i na spomenuti način pripreme, pristupa se njihovom muljanju, što se vrši odgovarajućim muljačama opskrbljenim valjcima za voće. Ukoliko se radi o manjoj količini plodova, jabuke se mogu pretvoriti u kašu na način da se zgnječe pomoću drvenog malja ili nekog drugog improviziranog sredstva. Bitno je napomenuti da se plodovi jabuka nipošto ne smiju u posude za vrenje stavljati cijeli, iz razloga što bi tada oni sporo otpuštali sadržani sok. To bi pak prouzročilo sporo odvijanje alkoholnog vrenja, što znači da se sav šećer sadržan u jabukama ne bi uspio u potpunosti pretvoriti u alkohol (ne bi u potpunosti prevreo).

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Naziv:  Obrt Willijams
Adresa:  Trg Sv. Trojstva 20, Požega 34000
 
 
Rakije s potpisom Šimić, proizvedene od voća iz voćnjaka u Marindvoru kraj Požege rezultat su sprege znanosti, izvrsnih agroekoloških uvjeta, nemalog ulaganja i mnogo, mnogo rada. Najbolje sorte kruške viljamovke Šimići pretaču u rakiju blagoslovljenu opojnom medastom aromom voća, mekoćom najprofinjenijih "žestica", dok se onih znakovitih 40 volumnih postotaka alkohola besprijekorno sljubilo u skladnu cjelinu. Rakija je to - ukratko - kojoj u skladu, mekoći i bogatstvu aromatskog profila nema ravna na domaćem tržištu. Svojevrsni zaštitni znak prirodnih voćnih rakija Šimić jest i čuvena Požeška viljamovka, koja im je i omogućila da za svoje proizvode dobiju laskavi naziv " izvorno Hrvatsko ", koliko i priznanje struke toliko i vrlo precizno objašnjenje koliko je Šimićima stalo do kvalitete proizvodnje. Paletu rakija upotpunili su i šljivovicom, iznimno skladnom rakijom u kojoj se voće osjeti i u nosu i na nepcu, lozovačom, jedinstvenom kombinacijom pet sorata grožđa, koja zavodi elegancijom, plemenitošću, skladnošću okusa te požeška višnjevača koja zaokuplja sa svojom jedinstvenom voćnom aromom. Ponudu zaokružuje i liker od maline. Velika pića, poput Šimićevih rakija, dakle, imaju priču, stimuliraju emocije, strast i estetske vrijednosti no, krajnji dosezi u stalnom su preispitivanju. Stoga, iako su se izvrsno opremili braća Šimić ne sjede skrštenih ruku, pa će se u njihovoj moderno opremljenoj destileriji uskoro instalirati najmodernija oprema, dok se novi okusi rakija traže i upotrebom barrique bačvi što itekako govori o njihovoj strasti za detaljima i stalnom potragom za boljim, to je već sada rezultiralo brojnim nagradama na domaćim i inozemnim sajmovima i ocjenjivanjima a rakije braće Šimić našle su put do najprobranije klijentele u desetak zemalja svijeta.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay