Raženo brašno Eko - Jazo

Raženo brašno Eko - Jazo
text
Cijena: 19,00 Kn
  • Sastojci: raženo brašno. Sadrži gluten.
  • Pakovanje: 1.00 kg
  • Zemlja podrijetla: Hrvatska
  • Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i prozračnom prostoru.
  • Najbolje upotrijebiti do: 02.09.2018.
  • Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:

Detaljnije o proizvodu

Raženo brašno često se koristi u smjesama brašna za integralni kruh, kao dodatak pšeničnom i kukuruznom kruhu. Ono takvom kruhu podiže hranjivu vrijednost, daje mu specifičan, puniji okus i znatno produžava njegovu svježinu. Brašno od raži sadrži manju količinu glutena, tj. ima bjelančevina koje tvore gluten, ali on nije tako čvrst i fleksibilan kao onaj u pšenice. Zbog toga je raženi kruh gušći i žilaviji nego pšenični. Ovo brašno odlikuje se višim sadržajem kalcija, željeza te bjelančevinama veće prehrambene vrijednosti u odnosu na pšenično brašno. Kruh od samog raženog brašna ima više vlage i duže zadržava svježinu, tamniji je, ima slabije razvijenu sredinu i nije šupljikav kao pšenični. Dakle, raženo brašno može se upotrbljavati u nizu jela, ali je najčešće korišten za pripremu kruha, peciva, pa i kolača. S obzirom da raženo brašno sadrži manje glutena od pšeničnog, prilikom pripreme stvara s kvascem manje ugljičnog dioksida, pa se zbog toga i tijesto manje diže, a kruh je kompaktniji. Često se iz tog razloga raženom brašnu dodaje dio pšeničnog bijelog brašna. Raženi kruh se priprema uz dodatak kvasca, tople vode i dijela pšeničnog brašna. Tijesto se može pripremati i uz dodatak tamnog piva, začina poput kima i ružmarina te nasjeckane rajčice i luka.Raženi kruh se obično radi od 30% raženog i 70% pšeničnog brašna. Brašno od raži sadrži manju količinu glutena, tj. ima bjelančevina koje tvore gluten, ali on nije tako čvrst i fleksibilan kao onaj u pšenice. Zbog toga je raženi kruh gušći i žilaviji nego pšenični. Ovo brašno odlikuje se višim sadržajem kalcija, željeza te bjelančevinama veće prehrambene vrijednosti u odnosu na pšenično brašno.

Proizvođač

Eko - Jazo d.o.o.
Obitelj Jazbec bavi se ekološkom proizvodnjom ratarskih kultura 12 godina. Ivan Jazbec, vlasnik i osnivač gospodarstva jedan je i od osnivača „Biope“. Proizvodnja ratarskih kultura prostire se na 52 ha ekološki obrađivane zemlje. Eko-gospodarstvo ima zaokruženu proizvodnju, koja obuhvaća ratarske i stočarske proizvode. Tijekom 12 godišneg bavljenja ekološkom proizvodnjom, uzgajali su razne ratarske kulture, te se bavili proizvodnjom mesa, mlijeka i povrća. Unazad dvije godine donijelu su odluku o sužavanju obima eko proizvodnje na proizvodnju žitarica i soje, te izgradili pogon za skladištenje, preradu i doradu žitarica. U vlastitom pogonu od žitarica tako sada proizvode pahuljice, integralno brašno,te ekspandirane i dražirane žitarice.
cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Kategorije

text

Valuta

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • American Express
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • American Express
  • Diners
  • CorvusPay