Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
16,89 Kn
    
Vrtni timjan, sušeni
Vrtni timjan, sušeni
Sastojci:  Thymus Vulgaris 100%.
Pakiranje:  20 g
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Ova neugledna, ali vrlo ljekovita biljka iz porodice usnača, raste uz kozje staze i brdske puteve, obično u kamenim pukotinama ili uz gomile, raste na sunčanim mjestima sredozemlja. Odlikuje se roza cvjetićima vrlo intenzivnog i ugodnog mirisa i malim zelenim listićima. Sadrži eterična ulja, trjeslovine, triterpene. Timijan je idealan u kombinaciji sa bijelim lukom, rajčicom, maslinama i vinom te takav čini podlogu za mediteransku kuhinju. Posebna prednost je što mu ne smeta dugo kuhanje, te se svježi listovi timijana koriste se prilikom kuhanje junetine, janjetine, divljači i gljiva. Dodaje se marinadama, umacima, jelima od povrća i ribi, a posebno kao začin jelima spremljenim na roštilju. Sitno isjeckani listovi dodaju se salatama, pizzama, jajima. Koristi se i kod pripremanja morskih plodova. Jelu daje pikantan ukus a istovremeno neutralizira masnoću. Ovaj začin ne gubi aromu pri sušenju, pa se koristi i zimi, a obavezan je dodatak i trajnim suhomesnatim proizvodima. Timijan se stavlja u neka peciva, a ulje i vinski ocat poboljšavaju ukus kad su začinjeni timijanom. Zbog svog ugodnog mirisa, ali oštrog okusa, u kuhinji valja oprezno upotrebljavati.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Francetić
Adresa:  Vinogradska 110, Kloštar Ivanić 10312
 
 
Opg Francetić u vlasništvu Antuna Francetića bavi se ekološkim uzgojem ljekovitog i začinskog bilja od 2007. godine pod nadzorom stručnih službi. Imanje se nalazi u nedirnutoj prirodi u Kloštar Ivaniću. Gospodin Antun Francetić se uzgojem i sakupljanjem ljekovitog bilja počeo baviti još davne 1960. godine. Praćenje uzgoja, branja, sušenja te način čuvanja i kontrola prerade garancija su ovih proizvoda. Tako se na imanju uzgajaju: kamilica, melisa, menta, timjan, majčina dušica, neven, miloduh, gospina trava, lavanda, mažuran, kadulja, čičak, sapunika, rudekija, artičoka, zlatnica. U ponudi postoje razni čajevi, čajne mješavine, biljne tinkture te biljna ulja i kreme. Tokom dugogodišnjeg bavljenja uzgojem, sakupljanjem i proizvodnjom Opg Francetić je dobio mnoga priznanja za svoje proizvode. Vlasnik je EKO potvrdnice koju izdaje Bioinspekt pod nadzornom stanicom Hrvatskih šuma.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay