text
Objavljeno: 30.07.2020. | Autor: Fino.hr | Foto: Fino.hr

Dostava svježeg domaćeg i ekološkog mesa u Zagrebu

Domaća teletina, junetina, svinjetina, janjetina i piletina, vrhunske kvalitete, uzgojena na uistinu tradicionalan način - stiže na Vaš kućni prag!

S početkom 2017. godine uspješno je započet projekt povezivanja domaćih uzgajivača te plasmana svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda na tržištu Republike Hrvatske te doživljaj i iskustvo kupovine istih na drugačiji način.

Eko mesnica - svježe meso i mesne prerađevine iz ekološkog uzgoja

Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske. Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i pilića. U vremenu kada je tržište preplavljeno uvoznim mesom upitne kvalitete dok domaći proizvođači propadaju i bore se s plasmanom svojih proizvoda s vremenom je cijelokupna ideja prerasla u društveno odgovoran projekt od kojeg će zasigurno dobrobit imati i cijela društvena zajednica u cijelini a naposljetku i sami potrošači.

Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja). U prehrani svinja niti u jednom razdoblju životnog vijeka ne koriste se koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način gdje tov traje i po osam do devet mjeseci.

U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental te istoimene križane pasmine. Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja. Takvo svježe meso, nakon primitka i dostave idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.

Dostava svježeg mesa iz ekološkog uzgoja

Od samih početaka i pokretanja internetske trgovine Fino.hr uz sveprisutni užurbani način života i manjku slobodnog vremena za kupovinu zdravih i provjerenih namirnica, uvođenjem dostave koja jamči uštedu vremena s naglaskom na brzinu i svježinu dostavljenih namirnica i kratak lanac opskrbe, uvidjeli smo da svježe meso također nije iznimka.

Domaće i fino d.o.o. danas posjeduje registrirani objekt s najmodernijom opremom (rasijekaonu, pakirnicu, hladnu preradu) u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Dostava svježeg mesa na adresu vrši se u strogo kontroliranom hladnom lancu što podrazumijeva i rashladna vozila. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla.

Uz dostavu naručenog na području Zagreba i okolice, uvedena je i dostava na području grada Rijeke i Pule. U budućnosti su planovi i širenje dostavnih područja na ostale gradove.

Uz svježe meso u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.

 

Svi zainteresirani koji žele saznati više o našem projektu, radu Eko mesnice i budućim isporukama, budite slobodni nam se obratiti na naš kontakt telefon ili e-mail ili jednostavno pratiti našu internetsku trgovinu www.fino.hr.


Podijeli ovaj članak
Komentari

cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Trgovina

text

Valuta

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • American Express
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • American Express
  • Diners
  • CorvusPay