Žganci su jelo od ukuhanog kukuruznog brašna koje se dobiva mljevenjen zrna kukuruza. Bogate žute boje i neutralnog okusa, te prirodno bez glutena, pogodna za razne primjene i kombinacije okusa. Hrvatski eko proizvod!
Način upotrebe:
U vrelu vodu ili mlijeko miješajući dodajte palentu i kuhajte 2-3 minute.
Dovoljno je prepustiti sve mašti na volju jer palenta ima toliko ugodan i neutralan okus da dopušta gotovo sve vrste varijacija, bile one slatke ili slane.
Obitelj Jazbec bavi se ekološkom proizvodnjom ratarskih kultura 12 godina. Ivan Jazbec, vlasnik i osnivač gospodarstva jedan je i od osnivača „Biope“. Proizvodnja ratarskih kultura prostire se na 52 ha ekološki obrađivane zemlje. Eko-gospodarstvo ima zaokruženu proizvodnju, koja obuhvaća ratarske i stočarske proizvode. Tijekom 12 godišneg bavljenja ekološkom proizvodnjom, uzgajali su razne ratarske kulture, te se bavili proizvodnjom mesa, mlijeka i povrća. Unazad dvije godine donijelu su odluku o sužavanju obima eko proizvodnje na proizvodnju žitarica i soje, te izgradili pogon za skladištenje, preradu i doradu žitarica. U vlastitom pogonu od žitarica tako sada proizvode pahuljice, integralno brašno,te ekspandirane i dražirane žitarice.