Kukuruzno brašno Eko - Jazo

Kukuruzno brašno Eko - Jazo
text
Cijena: 15,00 Kn


  • Sastojci: eko kukuruzno brašno. Sadrži gluten.
  • Pakovanje: 1.00kg
  • Zemlja podrijetla: Hrvatska
  • Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i prozračnom prostoru.
  • Najbolje upotrijebiti do: 03.03.2021.
  • Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:

Detaljnije o proizvodu

Eko kukuruzno brašno upotrebljava se za pripremu kruha i peciva, tortilja, tradicionalnih jela (zlevanka, bazlamača). Riječ je o brašnu spravljenom od kukuruza sorte 'Zlatko', mljeveno na kamenom mlinu. Kukuruzno brašno kuhano u vodi sastavni je dio mediteranskih i kontinentalnih jelovnika. Dok uživamo u njihovu okusu, organizam punimo energijom i štitimo od bolesti. Za vrijeme kuhanja ili pečenja kukuruza oslobađaju se molekule koje štite organizam od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Za pripremu kruha i peciva potrebno ga je miješati s pšeničnim brašnom jer ne sadrži gluten. Uobičajeno je kukuruzno brašno prethodno popariti vrelom vodom, ohladiti, a zatim umiješati tijesto. Svi koji misle da kukuruz opterećuje organizam suvišnim kalorijama "debelo se varaju". U prosječno velikom svježem klipu kukuruza ima 80 do 100 kcal. On obiluje ugljikohidratima, a siromašan je mastima pa predstavlja dobar izvor brzo raspoložive energije. Masti koje prevladavaju u kukuruzu su višestruko i jednostruko nezasićene. Zrno kukuruza sastoji se od ovojnice, endosperma i klice. Stanice ovojnice sadrže pigmente koji određuju boju kukuruza, koja može biti crna, žuta ili potpuno bijela. Bijeli kukuruz ne sadrži beta karoten, dok ga u žutom ima. Brojna istraživanja pokazuju da je kukuruz dobar izvor vitamina B1, tj. tiamina, ali i mnogih drugih vitamina i minerala, naprimjer vitamina B5, folne kiseline, niacina, vitamina C, fosfora, kalija i magnezija. Osim toga obiluje prehrambenim vlaknima, a dokazano je da takve namirnice učinkovito snižavaju povišene razine kolesterola i sprečavaju pojavu raka debelog crijeva. Vrsta prehrambenih vlakana koja se nalazi u kukuruzu povoljno djeluje na razinu šećera u krvi, pa je kukuruz dobar izbor za osobe koje boluju od šećerne bolesti. Budući da obiluje i škrobom, kukuruz pomaže kod probavnih tegoba, posebno proljeva. U nizu znanstvenih studija o kukuruzu se govori kao o namirnici koja sprečava pojavu raka i suzbija djelovanje virusa u organizmu.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.

Proizvođač

Eko - Jazo d.o.o.
Obitelj Jazbec bavi se ekološkom proizvodnjom ratarskih kultura 12 godina. Ivan Jazbec, vlasnik i osnivač gospodarstva jedan je i od osnivača „Biope“. Proizvodnja ratarskih kultura prostire se na 52 ha ekološki obrađivane zemlje. Eko-gospodarstvo ima zaokruženu proizvodnju, koja obuhvaća ratarske i stočarske proizvode. Tijekom 12 godišneg bavljenja ekološkom proizvodnjom, uzgajali su razne ratarske kulture, te se bavili proizvodnjom mesa, mlijeka i povrća. Unazad dvije godine donijelu su odluku o sužavanju obima eko proizvodnje na proizvodnju žitarica i soje, te izgradili pogon za skladištenje, preradu i doradu žitarica. U vlastitom pogonu od žitarica tako sada proizvode pahuljice, integralno brašno,te ekspandirane i dražirane žitarice.
cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Trgovina

text

Valuta

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • American Express
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • American Express
  • Diners
  • CorvusPay