Pripada skupini polutvrdih i punomasnih sireva te se može konzumirati narezan, ili pak nariban, ovisno koliko je star, odnosno zreo. Njegova vizualna pojavnost jest sir glatke žućkaste kore čiji je miris temperamentan i karakterističan, a okus pun, uz izraženu specifičnu notu koju pripisujemo prirodnoj prehrani ovaca u kojoj velik udio imaju aromatične biljke krčkog podneblja. Na Eko etno sajmu krčki sir dobio je nagradu za “Najbolji od najboljih”. Danas broji više od 50 priznanja na brojnim manifestacijama širom zemlje.
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mirjenko Mrakovčić pod bradnom ''Magriž'' bavi se proizvodnjom sira, vina i maslinovog ulja. Tradicionalna starinska proizvodnja na moderan način i pola stoljeća iskustva obitelji Mrakovčić garancija su kvalitetnog proizvoda. Sir se proizvodi od mlijeka iz vlastitog muznog stada ovaca na tradicionalan način bez pasterizacije, uz dodatak prirodnog sirila i mljekarske kulture. Soljenje se vrši u salamuri. Zrenje traje od jednog mjeseca pa do jedne godine. Jedan dio sira se u toku zrenja omata listovima bilja tako da dobije posebnu aromu i boju. Krčki sir spada u njihove poznatije, tvrde, punomasne ovčje sireve. Na imanju Magriž iz Kornića na otoku Krku proizvodnjom krčkog sira bave se od već davne 1984. godine, kada su imali samo 9 ovaca u uzgoju. Danas uzgajaju stado od 150 muznih krčkih ovaca. Samo ime Magriž, gospodarstvo je dobilo po vrlo zastupljenoj biljnoj vrsti na otoku Krku – po smilju. U svojoj proizvodnji koriste i neke začinske biljke, poput ružmarina ili lista oraha. Sir jedno vrijeme odležava omotan u list crnog oraha, dok ne pusti aromu. Neposredno prije pakiranja odvaja se list oraha od sira i pakira se za tržište. Većina sireva je čak i zaštićena patentom. Sir Črni bodul 2009. godine na sajmu sireva u Bjelovaru i Grubišnom polju dobio priznanje "Šampion sajma". Na Eko-etno sajmu su također dobili nagradu za krčki sir "Najbolji od najboljih". Danas broje više od 50 priznanja na mnogobrojnim manifestacijama širom zemlje.