Sastojci: crvena paprika* (55%), rajčica* (37%), suncokretovo ulje*, jabučni ocat*, šećer*, bijeli luk*, sol, ljuti feferoni*, peršin*. Sastojci s oznakom * iz ekološkog su uzgoja.
Pakovanje: 300g
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Iako je vrlo sličan ajvaru, pravi gastro-znalci znaju razlike. Umjesto patliđana (kao što je riječ kod ajvara) u pinđur se stavaljaju rajčice. Ovaj namaz izvorno potječe iz Makedonije, pa se time proširio i sve do naših krajeva, gdje danas postoje mnogobrojne lokalizirane varijante ove iznimno cijenjene delikatese. Ovaj pinđur je proizveden u vakumskom uparivaču kako bi se što više sačuvali prirodni miris i okus povrća, te vrlo bitni vitamini, minerali i ostali potrebni mikronutrijenti. Pinđur je odličan izbor za one koji vole pikantniju hranu, odlično se slaže s jelima s roštilja. Pasteriziran, bez konzervansa.
Ponukani vremenom u kojem živimo i sve većim zagađenjem, odlučili su barem malo pridonijeti očuvanju prirode i svojim primjerom potaknuti ljude na razmišljanje o načinu života. Ekološkom proizvodnjom se bave već 4 godine i cijelokupno gospodarstvo su podredili ekološkoj proizvodnji. Počeli su sa uzgojem jagoda, a zatim i ostalog voća i povrća. U kolovozu 2011. godine izvršili su i registraciju Pogona za preradu voća i povrća u pekmeze, džemove, ajvare i sl. Prošle godine na Festivalu pekmeza, džema i marmelade u Dubrovniku osvojili su zlatnu medalju za Pekmez od šljiva i srebrnu medalju za Pekmez od šljiva i zelene rajčice. Raspolažu i s tradicionalnom posavskom kućom, koja je preuređena za potrebe seoskog turizma, u selu Mužilovčica sa željom da tamo gostima osim smještaja ponude i ekološke proizvode, kako svoje, tako i ostalih članova udruge „Izvor“.