Teleće hrenovke Eko mesnica / 100% teletina

Teleće hrenovke Eko mesnica / 100% teletina
text
Cijena: 110,00 Kn/kg


 • Sastojci: teleće meso*, svinjsko masno tkivo*, voda, kuhinjska sol, smjesa začina, konzervansa i emulgatora (sadrži nitritnu sol). *iz ekološkog uzgoja
 • Zemlja podrijetla: Hrvatska
 • Najbolje upotrijebiti do: 05.07.2022.
 • Dostupnost: Dostupno
DODANO
Težina:
Količina:

Detaljnije o proizvodu

Domaće teleće hrenovke spravljamo od isključivo biranih komada nemasnih kategorija telećeg mesa naših ekoloških uzgajivača (but, leđa, lopatica) uz dodatak svinjskog masnog tkiva. Par hrenovki teži oko 200-injak grama. U pakiranju su obično 4-5 hrenovki. Nježnog su okusa pa će se svidjeti i najmlađima. Prirodno su hladno dimljene, punjene u jestivi ovčji ovitak.

Hrenovke proizvodimo uz minimalni udio aditiva i konzervansa koji su nužni kako bi smjesa ostala kompaktna. U proizvodnji koristimo gotovu smjesu začina i aditiva renomirane tvrtke Wiberg.

Proizvođač / Stavlja na tržište

Domaće i fino d.o.o. - Fino.hr
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. (Fino.hr) a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske.

Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i peradi. Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja).

U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental, Herefford te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednoj fazi uzgoja se ne koriste koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.

Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja. Takvo meso idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.

Domaće i fino d.o.o. posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla u Republici Hrvatskoj i EU.

Uz svježe meso, u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Uz online prodajno mjesto, tvrtka posjeduje i mesnicu na Trgu Francuske Republike 6 u Zagrebu, na popularnom Kegliću. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.
cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Trgovina

text

Valuta

 • MasterCard
 • Maestro
 • Visa
 • Diners
 • Verified by Visa
 • MasterCard SecureCode
 • Diners
 • CorvusPay