Na prvi spomen zdravog doručka svi vjerojatno pomisle odmah na zobenu kašu. Tako i mi! Što ćemo kada ju tako volimo! Posebno kada je ovako ukusna i zasitna kao iz recepta u nastavku.
Sastojci:
■ zobene pahuljice sitne ili krupne
■ sojino mlijeko
■ med
■ jabuke
■ kokosovo ulje
■ kakao u prahu
■ cimet
Jabukama ogulite koru te ih narežite na kockice. U posudi u kojoj ćete kuhati kašu prethodno rastopite žlicu kokosovog ulja. Kokosovo ulje jelu će dati jedan slatkasti i svježi okus. Potom na rastopljeno ulje dodajte kockice narezane jabuke te ih kratko prepržite da otpuste svoju slatkoću. Nakon toga dodajte sojino mlijeko, med, kakao i cimet te sve dobro promiješajte. Naposljeku dodajte zobene pahljice te cijelu smjesu kuhajte na laganoj vatri desetak minuta uz povremeno miješanje. Kada pahuljice evidentno nabubre i popiju dio tekućine, ugasite vatru te smjesu izlijte u posude iz kojih ćete konzumirati jelo. Ostavite da se smjesa malo ohladi i ''slegne''. Dekorirajte po želji uz dodatak zamrznutog bobičastog voća ili kokosovih ljuskica.
Dobar tek!
Komentari