Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
140,00 Kn/kg
    
Lješnjak jezgra
Lješnjak jezgra
Sastojci:  ekološki lješnjak sorte istarski i imperia de trabizonde. Berba 2015.
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Dostupnost: Nedostupno
Predbilježi se
Detaljnije o proizvodu:
Lješnjaci su veoma bogati bjelančevinama i nezasićenim masnoćama. Također, značajni su izvor vitamina B6 i tiamina, kao i manjih količina drugih vitamina B grupe. Sadrže i oko 17% ugljikohidrata od čega je najviše celuloze. Lješnjaci se mogu konzumirati ili koristiti u pripremi jela u svježem obliku ili blago prepečeni na tavi bez dodatka ulja. Mogu se i zagrijati u pečnici na par minuta na najvećoj temparaturi kako bi im ''otpala'' vanjska opna te time bili još finiji za konzumaciju. Nasjeckani se koriste u pripremi tijesta za slastice ili kao posip na tijestu, dok se fino mljeveni lješnjak koristi za pripremu biskvita ili meringuea. Može biti izvrsna alternativa vašoj uobičajenoj grickalici između obroka. Šaka sirovih lješnjaka je zasitna i zdrava, tome u prilog svjedoče brojna ispitivanja.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Čutić
Adresa:  Zagrebačka 48, Brestača, Novska 44330
 
 
Gospodarstvo Čutić nalazi se u mjestu Brestača, kod Novske, u sisačko-moslavačkoj županiji na početku zapadnog dijela Slavonije. Od Zagreba su udaljeni nekih 80-tak kilometara. Plantaža se nalazi u brdovitom djelu njihovog kraja koje je pogodno zbog kvalitete zemlje i nadmorske visine za uzgoj ne samo lješnjaka nego i drugih voćnih vrsta. Plantaža je 100% ekološka i nalazi se uz rub šume koja je u njihovom vlasništvu. Svi poslovi, osim košnje se obavljaju ručno, znači orezivanje, berba, špricanje ekološkim preparatima. Redovito tri puta godišnje imanje posjećuju kontrole i razni gosti i svi za njihovu plantažu imaju samo riječi hvale. Pakiranje proizvoda kao i preradu rade u strogo kontroliranim uvijetima, u zasebnoj prostoriji uz koju posjeduju i skladište gdje se lješnjaci skladište. Na OPG- u uz proizvodnju lješnjaka također proizvode i namaz od lješnjaka (nutellu), mlijeko od lješnjaka, liker od lješnjaka, posjeduju i vlastitu proizvodnju sadnog materijala, te u rasadniku imaju trenutno 4 sorte sadnica i to, imperia de trabitonde, rimski, istarski okrugli i dugi. Zakođer od lješnjaka izrađuju i krunice, te konfete za svatove i prigodne poklončiće. Između ostalog, na njihovom gospodarstvu redovito organziziraju i besplatne degustacije proizvoda, posjećuju ih i djeca iz podučne škole Brestača, te također i iz Osnovne škole Novska.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay