Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
40,00 Kn/kg
    
Sjemenke suncokreta Siladi
Sjemenke suncokreta Siladi
Sastojci:  međimurski suncokret iz ekološkog uzgoja.
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Najbolje upotrijebiti do:  31.10.2018.
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Od masnoća koje se nalaze u suncokretovom sjemenu, 50% ih je mnogostrukonezasićenih, od kojih najveći postotak otpada na esencijalnu linolensku masnu kiselinu kao važnog preteču omega 6 masnih kiselina, za koje je poznato da snizuju razinu kolesterola u krvi. Oleinska kiselina je, kao važna jednostrukonezasićena masna kiselina, također zastupljena u znatnom postotku. Suncokretovo sjemenje sadrži veću količinu vitamina E (50 mg/100gr), što je veoma važno zbog mnogostrukonezasićenih masnih kiselina, koje uz ovaj vitamin, koji je antioksidans, neće stvarati kancerogene slobodne radikale. Upravo zbog toga je najbolje upotrebljavati neophodne masnoće direktno iz sjemenja. Suncokretove sjemenke su veoma dobar izvor raznih minerala - kalcija, fosfora, magnezija, natrija, kalija i željeza, kao i vitamina, naročito B kompleksa i vitamina A. Sve to zajedno s obiljem vitamina E čine ga izvrsnom namirnicom koju bi trebalo redovito koristiti. Samljevenog ga se može dodavati različitim jelima: varivima, umacima, može ga se koristiti i za doručak kao sastavni dio mueslija ili granole. Izmiksan, uz dodatak vode i začina, može poslužiti kao preljev za pizzu i razna pečena jela. Od njega se mogu praviti hranjivi vegetarijanski sirevi i namazi, a cjelovite sjemenke se mogu dodavati tijestu prilikom spremanja kruha i raznovrsnih kolača. Osim toga, različita mlijeka od orašastih plodova mogu se tijekom pripreme obogatiti i suncokretom.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Adresa:  Ruđera Boškovića 70, Kotoriba 40329
 
 
OPG Nikola Siladi već se dugi niz godina bavi ekološkom proizvodnjom žitarica i uljarica te bučinog i suncokretovog ulja po starom tradicijskom receptu, a moto pod kojim tvrtka posluje i razvija svoju proizvodnju glasi "od polja do stola". Drugim riječima tvrtka na vlastitim poljima proizvodi potrebnu sirovinu: bučine sjemenke, proteinski suncokret, kukuruz za kokice, ječam, zob, repica, soja, heljda i kamilica. Koju potom distribuira u sirovom obliku ili prerađuje u gotove proizvode kao što su ulja i brašno.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay