Crni češnjak nastaje fermentacijom svježeg češnjaka. U odnosu na svježi, glavne prednosti su mu da nema onaj karakterističan miris kod konzumacije, povremene ili učestale; nema lošeg zadaha ni isparavanja iz kože, tako da ga se može nesmetano jesti. Također, ne smeta niskotlakašima jer stabilizira krvni tlak i ne pada teško na želudac. Dobivanje crnog češnjaka je potpuno prirodno, procesom fermentacije, bez aditiva, konzervansa ili bilo kojeg drugoga sastojka. Postupkom fermentacije omogućava se veći stupanj antioksidansa koji daje crni češnjak, veći broj nego što nalazimo u bijelom češnjaku. Okusom podsjeća na suhu šljivu ili pak na soja sos ili balzamični ocat.
Crni češnjak Črni kralj, 30g
7,50 €
Sastojci:
Pakovanje: 30g
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Čuva
Dostupnost: Dostupno
OPG Kralj
Vinski put 2, Jablanovec 10 298
OPG Kralj bavi se uzgojem češnjaka i njegovom preradom u popularni ''crni češnjak'' koji je sve više cijenjen u kulinarstvu i visokoj gastronomiji. Crni češnjak malo je poznat začin i rijetki su čuli za njega, a oni koji i jesu obično ne znaju da je to zapravo bijeli luk crne boje. Kad se spomene crni češnjak, mnogi pomisle da takav i raste u zemlji. No, crni češnjak je običan i dobro nam poznat luk čiji češnjevi postaju crni fermentacijom pod određenim uvjetima, ali na potpuno prirodan način tijekom točno određenog vremena na visokim temperaturama u zatvorenom prostoru. Rezultat takvog procesa je češnjak izvana bijel, na kakav smo navikli, ali koji kad se oljušti pokaže crne češnjeve koji nastaju fermentacijom svježeg češnjaka.
Dostava |
---|