Uvjeti korištenja

Poštovani kupci,

 

Molimo Vas da u nastavku pažljivo pročitate uvjete korištenja naše trgovine.


Ovaj sporazum o uvjetima i pravilima korištenja Fino.hr internetske trgovine određuje međusobne odnose između Vas kao kupca i tvrtke Domaće i fino d.o.o. kao prodavatelja.

1. OPĆE ODREDBE

Internetska stranica www.fino.hr je u vlasništvu trgovačkog društva Domaće i fino d.o.o. Navedena tvrtka omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.fino.hr koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice fino.hr. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice fino.hr u skladu s njima.

Pristup na internetske stranice www.fino.hr. ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole tvrtke Domaće i fino d.o.o. koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Sve fotografije, slike te sadržaj prikazan na stranicama zaštićen je i Domaće i fino d.o.o. zadržava jedinstveno pravo na njegovo korištenje.

Zabranjeno je javno prikazivanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija, otpremanju te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog sadržaja ovih stranica ili jednog njihovog dijela te odabir i usklađivanje njihovog sadržaja bez izričitog pismenog dopuštenja tvrtke Domaće i fino d.o.o.

Sadržaj ove lokacije zaštićen je autorskim pravom koje pripada tvrtki Domaće i fino. d.o.o. te ova lokacija sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo u posjedu gore navedene tvrtke.

Domaće i fino d.o.o. obvezuje se na poslovanje u skladu sa legitimnim zakonima važećim na području Republike Hrvatske.

Izričito je zabranjena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

Izričito je zabranjeno, na bilo koji način, korištenje internetske trgovine www.fino.hr za slanje, odnosno poticanje širenja neželjenih elektroničkih priopćenja (tzv. spamanje).

Za kršenje odrebi Uvjeta iz ovog poglavlja, Domaće i fino d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, uskratiti registraciju ili ugasiti korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

2. TEMELJNI POJMOVI

Kupci trgovine mogu biti sve pravne i fizičke osobe.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

3. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Kupcem se smatraju sve punoljetne i poslovno sposobne osobe koje prihvaćaju navedene uvjete.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje su uneseni prilikom registracije, registrirani korisnik može pristupiti svojem korisničkom računu, pravovremeno ažurirati podatke, te time nas obavijestiti o nastalim promjenama.

Domaće i fino d.o.o. obvezuje se na zaštitu podataka kupaca te da će ih koristiti samo u svrhu izvršenja ugovornih obveza prodaje. Kupac u svakom trenutku može pristupiti svome korisničkom računu i svojim podacima te promjeniti opće podatke i pristupnu lozinku.

Domaće i fino d.o.o. obvezuje se na isporuku sukladno traženjima kupaca prema trgovini sukladno podacima koje kupac navodi u svojem korisničkom računu ili prilikom naručivanja proizvoda.

4. CIJENA

Domaće i fino d.o.o. obvezuje se jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om, odnosno jedinstvenoj europskoj valuti (€) s PDV-om, sukladno tečaju HNB-a u trenutko konverzije prikaza valute.

U slučaju plaćanja virmanskom uplatom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Domaće i fino d.o.o. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka Domaće i fino d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

5. PODACI O PROIZVODIMA I DOSTUPNOST PROIZVODA

Podaci o proizvodima na www.fino.hr sastavljeni su temeljem baze podataka od tvrtke Domaće i fino d.o.o.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Tvrtka Domaće i fino d.o.o. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na www.fino.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.fino.hr, Domaće i ino d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.fino.hr, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu tvrtke Domaće i fino d.o.o.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Domaće i fino d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.fino.hr koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

6. PROCES NARUDŽBE I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine: pouzećem, virmanskom uplatom, kreditnom/debitnom karticom.

Narudžba se smatra zaprimljenom:
- u slučaju plaćanja kreditnom/debitnom karticom putem internetske trgovine- u trenutku kada www.fino.hr dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe
- u slučaju plaćanja virmanskom uplatom, kreditnom/debitnom karticom prilikom dostave i pouzećem - u trenutku kada www.fino.hr elektroničkim putem zaprimi narudžb
u

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Domaće i fino d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, preporuča se provjera:
- datoteke za neželjenu poštu u e-mail korisničkom računu
- popunjenosti ulazne pošte i nemogućnosti primanja nove
- da li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.fino.hr te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja

U slučaju plaćanja kreditnom/debitnom karticom putem internetske trgovine ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada fino.hr dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe te kada zaposlenik tvrtke Domaće i fino d.o.o. prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu.

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, Domaće i fino d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan.

U slučaju plaćanja virmanskom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Domaće i fino d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabrana virmanska uplata Domaće i fino d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 7 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 7 radna dana od primitka narudžbe, Domaće i fino d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvod.

Domaće i fino d.o.o. zadržava pravo povratka naručene robe u optjecaj (čije se plaćanje vrši pri preuzimanju) 7 dana od trenutka narudžbe ukoliko kupac ne bude na navedenoj adresi ili iz nekih razloga ne bude prisutan, odnosno naručenu robu ne preuzme na lokaciji Kninski trg 7, Zagreb.

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje virmanskom uplatom a www.fino.hr ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će Domaće i fino d.o.o.izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će www.fino.hr izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.rati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Domaće i fino d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

7. DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske i Europske Unije, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.

Dostava na području Republike Hrvatske i Europske Unije obavlja se putem dostavne službe koju je odabrala tvrtka Domaće i fino d.o.o.

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka „besplatna dostava“).

Domaće i fino d.o.o. se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Kada tvrtka Domaće i fino d.o.o. putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

11. POVRAT I REKLAMACIJE (PRIGOVORI)

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne može oštetiti.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah je dužan uputiti reklamacije jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti tvrtci Domaće i fino d.o.o., uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju tvrtci Domaće i fino d.o.o. i to e-mailom na [email protected] ili telefonski na 01/6040-509 ili pismeno (adresa na koju se upućuje prigovor), dok je Domaće i fino d.o.o. dužan u roku od 15 dana odgovoriti od dana zaprimanja prigovora sukladno čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

-isporuka robe koja nije naručena
-isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
-isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

Domaće i fino d.o.o. prihvatiti će povrat reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdane reklamacije troška zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Domaće i fino d.o.o.

12. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

- ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
- ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
- ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (adresa na koju će se slati), telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, Domaće i fino d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat novca koji je  primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kadaDomaće i fino d.o.o. roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

13. PRIMJENA UVJETA PRODAJE


Korištenjem usluga www.fino.hr internetske trgovine prihvaćate ove Uvjete prodaje.

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama fino.hr trgovine te služe kao elektroničko prodajno mjesto - web shop.

Domaće i fino d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

14. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.

cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners