Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
110,00 Kn
    




Salama od vepra Vendicija Jelen, polovica
Salama od vepra Vendicija Jelen, polovica
Sastojci:  meso vepra (80%), čvrsta masnoća (15%), sol (2%), bijelo vino (2%), papar (0.5%), češnjak (0.3%), šećer (0.2%).
Pakiranje:  300 g
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Najbolje upotrijebiti do:  24.06.2018.
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Riječ je o deliciji za istinske sladukusce. Ne sadrži konzervanse i aditive. Meso je punjeno u umjetni ovitak. Poslužiti uz čašu vina i krišku sira. Tradicionalan način pripreme i sušenja ovaj proizvod svrstavaju u sam vrh domaćih suhomesnatih delicija. U slast!
Proizvođač:
Naziv:  Vendicija Jelen
Adresa:  Josipa Herovića 8, Samobor 10 430
 
 
Proizvodnja delikatesa od divljači rezultat je znatiželje njenog vlasnika, koji je zapise o proizvodnji samoborske salame tražio u arhivu samoborskog muzeja. Međutim uz taj recept otkrio je još i zapise i stare recepture za spravljanje raznih lovačkih delicija. Neki od tih recepata potjecali su još iz doba Napoleona. Nakon što su ih iskušali, u Vendiciji su se odlučili na proizvodnju delikatesa od divljači. Tako se godišnje preradi oko 20 tona visokokvalitetne divljači u ekskluzivne, domaće proizvode, koji su uz to niskokalorični, nemasni i zdravi. Nadalje, meso divlje svinje doprema se iz Slavonije, jeleni i medvjedi iz Gorskog Kotara, a mufloni iz Like. Sva se divljač više puta pregledava, ne samo na terenu nego i u samoj preradi u skladu sa najsuvremenijim normama. Vendicijini lovački proizvodi jedini su te vrste na hrvatskom tržištu i omiljeni su među gastro-znalcima. Najpoznatiji Vendicijini proizvodi su izvrsne paštete od mesa vepra, jelena i srne. Ipak, kruna proizvodnje svakako je meso medvjeda i to medvjeđa light-pašteta, spravljena u terini, te odrezak svetog Huberta sa začinskim travama, preliven posebnom smjesom meda, crnog vina i narančinog soka s dodatkom usitnjene koprive. Najviše posla ima s pršutom pripravljenim od vepra teškog osamdesetak kilograma. But se prije sušenja premazuje smjesom suhih šumskih bobica i brusnica, uz dugotrajno sušenje na vjetru i dimu te odležavanje u komorama za zrenje. Vendicija jelen d.o.o. jedna je od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja se već šest godina bavi preradom divljači i odmah je zauzela vodeće mjesto, kako zbog širine asortimana, kako zbog raznovrsnih proizvoda i originalnosti projekta. Paštete od mesa svih vrsta divljači, salame, salamine laks karei, pršuti pripremani na tradicionalan način, obogaćeni medom, tamnim vinom, sokom naranči te različitim vrstama ljekovitih trava, samo su neki od proizvoda koji su obogatili hrvatsku gastronomsku ponudu. Ispod svakog živopisno dizajniranog poklopca, odnosno uočljive etikete nalazi se proizvod koji ne sadrži umjetne boje, konzervanse, stabilizatore ili slične dodatke. Proizvodi Vendicije Jelen svojom kakvoćom, izvornošću i maštovitošću mogu se ponuditi cijelom svijetu, a isto tako mogu biti ekskluzivni poklon i vrhunski gastronomski užitak probirljivih gurmana.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay