text
Objavljeno: 20.07.2020. | Autor: Fino.hr | Foto: Fino.hr

Pečeno sezonsko povrće iz pečnice

Mješavina ukusnog i sezonskog povrća biti će odličan prilog brojnim jelima. Bilo da se radi o mesnom pečenju ili ribi ili jednostavno samostalno uz salatu ovaj prilog neće nikoga ostaviti ravnodušnim!

Najveći posao oko pripreme povrća je svakako guljenje i rezanje. Ukoliko pak volite povrće s koricom kao što su mladi kumpir i tikvice i sl. svakako ju ostavite. Bitno je da kod rezanja debljina narezanog povrća ne bude prevelika što zbog brzine pripreme ali i praktičnosti kod konzumacije. Povrće smo pekli u staklenoj vatrostalnoj posudi.

 

Sastojci:

■ tikvice

■ češnjak

■ luk

■ mrkva

■ batat

■ krumpir

■ poriluk

■ patlidžan

■ bundeva

■ sol, papar

■ ružmarin

*Sastojke iz recepta potražite u našoj trgovini!

Količinu i kombinaciju povrća prilagodite broju konzumenata i osobnim preferencijama. Povrće dobro operite i ogulite te ga potom narežite na komadiće rezano po širini. Ukoliko ga želite narezati na neki drugi oblik kao što su npr. trakice, svakako to učinite. Narezano povrće dobro promiješajte te rasporedite u slojevima u posudu koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Posolite, popaprite i prelijte s maslinovim uljem. Možete ga i začiniti i grančicom svježeg ružmarina i malo slatke paprike u prahu. Podlijte čašom vode. Voda će za vrijeme pečenja ishlapiti ali istovremeno vlažiti povrće da se ne prepreče i presuši. Ukoliko ste ljubitelj slatkastog okusa podlijte smjesu i s malo suhog bijelog vina. Peći u pećnici oko 45 minuta na 180 °C. Provjeriti vilicom kada je pečeno.

U slast!


Podijeli ovaj članak




Komentari

cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners