Bijela slanina dobiva se od leđnog masnog tkiva svinje. Kompaktne je i čvrste strukture koja se lako reže. Mesnih dijelova skoro pa i nema i zbog toga je u narodu i dobila naziv “bijela” jer na njoj prevladava isključivo masnoća s kožom. Blago podimljena, uz dodatak morske soli i češnjaka, bez konzervansa uz komadić kruha i svježeg sira – gastro užitak je zagarantiran. Dobar tek!
Domaća bijela slanina od crne slavonske svinje/ lardo
10,00 € – 15,00 €
Sastojci: svinjsko leđno masno tkivo, morska sol, papar, češnjak. Prirodno dimljeno. Ne sadrži konzervanse i aditive.
Pakovanje: 500 – 750 g, vakumirano
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi od +4 do +8 °C
Dostupnost: Dostupno
Cijena: 20 €/kg
Domaće i fino d.o.o. - Fino.hr
Kninski trg 7, 10000 Zagreb
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. (Fino.hr) a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske.
Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i peradi. Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja).
U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental, Herefford te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednoj fazi uzgoja se ne koriste koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.
Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja. Takvo meso idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.
Domaće i fino d.o.o. posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla u Republici Hrvatskoj i EU.
Uz svježe meso, u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Uz online prodajno mjesto, tvrtka posjeduje i mesnicu na Trgu Francuske Republike 6 u Zagrebu, na popularnom Kegliću. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.
Težina | 500g, 750g |
---|---|
Dostava |