Od telećeg mesa naših ekoloških proizvođača spravljamo svježe kobasice za pečenje na roštilju, tavi ili u pečnici. Blagog su okusa, minimalno pikantne te će se zasigurno svidjeti i onim najmlađima. Teleće meso po sebi je dosta sočno što je izraženo i u ovim kobasicama. Kuhanje se ne preporučuje. Od lopatice i vrata dobivamo mljeveno meso koje koristimo u proizvodnji kobasica. Za brzi, jednostavni i ukusni obrok izaberite ovu vrhunsku delikatesu! Pakiranje teži oko 500-700 g te sadrži otprilike 6-8 kobasica. Ne sadrži svinjetinu!
Teleće kobasice/pečenice (3 para)
10,40 €
Sastojci: teleće meso, morska sol, češnjak, slatka paprika, ljuta paprika. Punjeno u jestivi ovitak.
Pakovanje: cca 650 g, vakumirano
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi do +4 °C
Dostupnost: Dostupno
Cijena: 16 €/kg
Domaće i fino d.o.o. - Fino.hr
Kninski trg 7, 10000 Zagreb
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. (Fino.hr) a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske.
Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i peradi. Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja).
U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental, Herefford te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednoj fazi uzgoja se ne koriste koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.
Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja. Takvo meso idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.
Domaće i fino d.o.o. posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla u Republici Hrvatskoj i EU.
Uz svježe meso, u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Uz online prodajno mjesto, tvrtka posjeduje i mesnicu na Trgu Francuske Republike 6 u Zagrebu, na popularnom Kegliću. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.
Težina | 650 g |
---|---|
Dostava |