Iako se Spaghetti à la Bolognese najčešće priprema od mljevene juneće lopatice ili uz dodatak mljevenog svinjskog buta, naša varijanta rađena je isključivo od telećeg mesa. Teletina potječe iz naše ''mesnice'' gdje mljeveno meso proizvodimo od buta, lopatice i malo vratine. Teletina sa svojim masnim dijelovima, jelima daje iznimnu sočnost i poseban okus. Isprobajte, oduševiti ćete se!
Sastojci (za cca 4 osobe):
■ 2 manja korijena peršina s lišćem
■ sol, papar
■ sol, papar, origano, bosiljak
■ manji korijen celera s lišćem
■ ekstra djevičansko maslinovo ulje
■ sušena domača rajčica
■ 50 g slanine
■ tjestenina
■ bijelo vino
Priprema:
Mrkvu, korijen celera i peršina s lišćem, luk i češnjak usitnite nožem ili sjeckalicom (multipraktikom) na sitne komadiće. U tavu srednje visine zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckano povrće. Pirjajte par minuta uz povremeno miješanje. Dodajte mljevenu teletinu, četir-pet komadića sušene rajčice, sitno nasijeckanu slaninu, dobro promiješajte, posolite i popaprite te dinstajte na srednje jakoj vatri 20-ak minuta uz povremeno miješanje. Zatim dodajte 2dcl bijelog vina. Pripazite s izborom bijelog vina, određeni kuhari kažu da kod kuhanja ne dolijevamo vino koje nikad ne bismo pili. U našoj varijanti koristili smo Graševinu ili Malvaziju. Na posljetku dodajte pasiranu domaću rajčicu (cca 400-500 ml). Dobro promiješajte te dinstajte još 10-ak min dok se svi okusi ne prožmu. Naposljetku dodajte bosiljak i origano.
Dobar tek!
Komentari