Odličan domaći senf s ekološkim sastojcima, novi je ''izum'' gđe. Mirjane iz obrta SMID. Razlika između pikantnog i običnog senfa je u tome što pikantni sadrži i bijelu i crnu gorušicu. Gdje se sve senf upotrebljava, nije potrebno spominjati. Ovaj namaz, neće ni najveće sladokusce ostaviti ravnodušnim. Obavezno probati!
Zagrepčanka Mirjana Strancarić i njezina obiteljska tvrtka SMID (početna slova: Strancarić – Mirjana – Ivan, suprug – Dora, kći) oslonjena na stari obiteljski jabučnjak u Čučerju od 2002. proizvodi višekratno za kakvoću nagrađivan ekološki jabučni ocat (sam te aromatiziran češnjakom, bosiljkom, majčinom dušicom, ružmarinom i hrenom), zatim bukovače marinirane u njemu, vatreni jabučni chutney, marmeladu od jabuka i karamela, džem od jabuka i naranče, zagrebačku marmeladu, niskokaloričnu ekstra domaću marmeladu od jabuka s okusom lavande i drugo, a jedan od izuzetno dobro prihvaćenih originalni je proizvod te maštovite i poduzetne inženjerke biotehnologije i obrtnice – hrenada. To je ribani hren s, dakako, jabučnim octom, maslinovim uljem, limunom, solju, bijelim paprom i smeđim šećerom. Lansirala ga je uoči Uskrsa 2008. i priprema ga u više varijanti, manje i više ljutoga, na oduševljenje istinskih zaljubljenika tradicionalnoga i novoga.