Sastojci: brašno od pira-eko 62,11%, šećer-eko 27,95%, kakao-eko 9,32%, soda 0,62%
Pakovanje: 500g
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.
Najbolje upotrijebiti do: 03.01.2023.
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Smjesa za pripremu muffina od pirovog brašna - ekološki proizvod. Ovi su kolačići idealni za sve prigode, vrlo jednostavni za pripremu i brzo gotovi. Mješavina su pirovog brašna iz vlastitog organskog uzgoja i kakao praha koji im daje neodoljiv čokoladni okus. Proizvod ne sadrži umjetne boje, pojačivače okusa i sl.Sadržaj pakiranja potrebno je prema uputama primijeniti, a krajnji rezultat je prava čokoladna fantazija.
MUFFINI
Potrebno dodati: 1 jaje, 1dcl ulja, 3dcl mlijeka
Priprema: Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i mlijeko. Sve zajedno miješajte električnim mikserom 3-4 minute. Kalupe za muffine položite na pladanj za pečenje te žlicom ravnomjerno rasporedite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni malo ispod ruba. Na kraju možete u svaki kalup ispunjen tijestom lagano utisnuti neko voće (npr. jagode, borovnice, maline i sl.)
Pecite oko 20 min u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečene muffine maknite s pladnja za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100g:
Energija: 1811 kJ (432 kcal); Masti: 20,0 g; od kojih zasićene masne kiseline: 3,9 g; Ugljikohidrati: 52,0 g; od kojih šećeri: 23 g; Bjelančevine: 11,0 g; Sol: 0,4 g
Njihova misija je proizvodnja zdrave hrane. Proizvode hranu ali ne konvencionalnim načinom, već prirodnim, ekološkim uzgojem za kojeg su se uvjerili kako nije jednostavan, ali je dugoročno održiv. Razlika koju imaju njihovi proizodi u odnosu na istovrsne uzgojene konvencionalnim putem, motivacija su koja izvana možda nije vidljiva, ali u konačnici razlikuje proizvod bez pesticida i teških metala od ostalih. Ljudi sve više postaju svjesni činjenice zagađenja zraka, tla i vode u svom okruženju. Vrlo brzo prepoznaju vrijednost ekološki uzgojenih namirnica. Priroda nam je omogućila uzgajati hranu, jer nam je potrebna za život, pa neka onda hrana bude zdrava. Tako smo 2011. supružnici Petrović, nakon trogodišnjeg planiranja uložili vlastitu ušteđevinu u pokretanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Trude se svake godine povećati površine i obraditi što više zemlje. Njihov OPG ima u vlasništvu 12 ha zemlje. U plodoredu uzgajaju buču, pir i druge kulture ovisno o potrebama i sezoni. Buča i pir su im primarne kulture i za njih su relativno dobro tehnološki opremljeni /vlastita mehanizacija za obradu tla, kombajn, sušare, linije za pranje, čišćenje, poliranje, sortiranje, punjenje, pakiranje i ostalo/ ali se uvijek može bolje. Premda se čini kako je buče lako uzgojiti, no to uopće nije tako, a osobito ne u ekološkoj proizvodnji. Najveći izazov je riješiti se korova. U ekološkoj proizvodnji uništavaju ga isključivo mehaničkim putem. Osnovnu gnojidbu i prihranu vrše isključivo certificiranim ekološkim gnojivima ili stajnjakom s ekoloških farmi, a poznato je kako buča voli „bogato“ humusno tlo. Pir ima skromnije zahtjeve prema klimatskim i zemljišnim uvjetima kao i prema agrotehnici. Otporan je prema štetočinama i bolestima. Sjeme je zaštićeno s nekoliko slojeva ljuskica koje ga štite od vanjskih zagađenja, te je stoga pogodan za ekološku proizvodnju. Proizvode i stavljaju na tržište bučino ulje, različite oblike i veličine pakiranja bučinih koštica te pira i pirovih prerađevina. Tako osim sirovih koštica imamo u ponudi čokoladirane koštice kao odličnu zdravu poslasticu. Namaz (pesto) od bučinih koštica rade po posebnoj recepturi i koristi se kod pripreme raznih jela od tijesta, riže ili jednostavno kao namaz na kruhu. Pir se može kupiti u zrnu, mljeven ili kao priove mekinje. Svoje proizvode preporučuju svima koji žele jesti zdravo, koji žele znati što jedu a da pri tom imaju spoznaju kako je hrana proizvedena s puno pozitivne energije u sebi.