Juha od celera vrlo je jednostavna za pripremu a oduševiti će Vas svojim osebujnim okusom! Čak će i one najizbirljivije natjerati na repete. Uz to što je fina, ova juha iznimno je zdrava. U tradicionalnim metodama mršavljenja, cijenjena je zbog bogatstva nutrijenata kojim obiluje, ali i zbog toga jer stvara i osjećaj sitosti.
Sastojci (za 5 osoba):
■ 2 manja luka
■ 2 režnja češnjaka
■ 3 srednja korijena celera s lišćem
■ ekstra djevičansko maslinovo ulje
■ 2 korijena mrkve
■ 2 krumpira
■ morska sol, papar, peršin
■ sušeni đumbir, muškatni oraščić (po želji)
■ list svježeg vlasca, vrhnje za dekoraciju
*namirnice korištene u ovome receptu potražite u našoj trgovini!
Priprema:
Luk i češnjak usitniti te pirjati na maslinovom ulju. Celer dobro oprati, očistiti rubove te potom narezati na kockice. Lišće usitniti. Krumpir oguliti i narezati na ploške. Očistiti mrkvu i narezati na komade. Potom, sitno narezanu mrkvu zajedno s celerom (korijenom i lišćem) i krumpirom staviti u lonac u kojem ste prethodno pirjali luk i češnjak. Preliti vodom tek toliko da svi sastojci budu pokriveni. Za vrijeme kuhanja podlijevati vodom zavisno od željene gustoće. Dobro posoliti i popapriti. Kuhati na laganoj vatri dok sastojci u potpunosti ne omekšaju. Začiniti po vlastitom ukusu. Promiksati sa štapnim mikserom kad je gotova za kremastu teksturu. Dodatno začiniti po želji! Dodati svežeg vlasca i žlicu vrhnja za dekoraciju.
Dobar tek!
Komentari