text
Objavljeno: 12.04.2021. | Autor: Fino.hr

Palačinke od pirovog brašna bez šećera

Pir, inače vrsta stare pšenice iznimno je zdrava žitarica. Zbog manjeg udjela glutena pogodna je za prehranu ljudi koji imaju intoleranciju na navedeni protein. Palačinke u našoj varijanti oduševiti će svakoga a neke velike razlike u odnosu na one ''klasične'' baš i nema!

Što više reći o palačinkama a da ne znamo? Jedu se po cijelom svijetu, svatko ima neki svoj recept ili trik kod pripreme. Na njih se maže apsolutno sve, bilo slatko ili slano, niti jedan namaz ili kombinacija više nikome nije strana ili iznenađujuća. Naša varijanta ne sadrži šećer i sigurno će se svidjeti onim najmlađima!

 

 Sastojci:

■ domaće svježe kravlje mlijeko

■ pir brašno glatko TIP 550

■ banana

■ cejlonski cimet

■ naranče za ribanje korice

■ kakao u prahu

■ 2 jaja

■ prašak za pecivo

■ kokosovo ulje

 *namirnice korištene u ovome receptu potražite u našoj trgovini!

U pripremi možete koristiti i trajno mlijeko ili mlijeko bez laktoze. Misleći na one najmlađe, koristili smo punomasno i nehomogenizirano kravlje mlijeko iz ponude našeg dućana. U posudu ulijte oko 500 ml mlijeka, dodajte dva jajeta, bananu (najbolje što zreliju jer one sadrže više voćnog šećera) te sve dobro usitnite štapnim mikserom. Zatim dodavajte brašno uz lagano mješanje, cimet, kakao te prašak za pecivo (mala žlicica). Naribajte koricu od dvije naranče, svakako koristite naranče iz ekološkog uzgoja koje nisu tretirane. Korica naranče smjesi će dati jedan svježi, egzotični i reski okus. Cimet i kakao proizvoljno dodajte ali ne pretjerujte jer kakao u prahu je dosta gorak. Jedna do dve čajne žlicice na cijelu smjesu će biti dovoljna. Brašna smo dodali oko 200 g. Naposljetku cijelu smjesu dobro izmješajte štapnim mikserom dok se svi sastojci ne prožmu. Smjesu prekrijte i stavite u hladnjak barem pola sata.

Pecite na kokosovom ulju na laganoj vatri. Kod doziranja smjese na tavu nastojite da ne budu prevelike palačinke jer bi se mogla previše raspadati. Čim primjetite da se na palačinki kod pečenja pojavljuju sitne rupice znači da je vrijeme za okretanje. Mažite i smažite po želji! 

Dobar tek!

 


Podijeli ovaj članak
Komentari

cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners