Bučino ulje dobiva se iz bučinih koštica. Bučine koštice su sjeme, a bučino ulje je njihova esencija. Zriobom buče i nestankom tijela ostaju koštice koje čine osnovu za novi život. Sve što je potrebno novom životu nalazi se u koštici, odnosno u njezinoj esenciji. Tako dobivena tekućina je visoke biološko, nutritivne i gastronomske vrijednosti. Tamnozelene boje sa zagasito crvenim efektom, ugodnog mirisa i orašastog okusa. Jednostavno, namirnica koja podnosi, nadograđuje i oplemenjuje brojne druge namirnice i njihove okuse te time dovode do potpuno novih gastronomskih užitaka. Osim kulinarskih vrednota, svaka dragocjena kapljica bučinog ulja predstavlja prirodni melem bogat mnogim esencijalnim spojevima koji pozitivno utječu na zdravlje ljudi.
Blagodati bučinog ulja:
pozitivno utječe na metaboličke procese
pozitivno utječe na imunološki sustav
poboljšava profil kolesterola i smanjuje koncentraciju kolesterola u krvi
prevenira rizik od koronarnih bolesti
prevenira aterosklerozu
preventivno djeluje u reguliranju krvnog tlaka
prevenira rizik od pojave moždanog i srčanog udara
ublažava poteškoće kod upalnih procesa mokraćnog sustava
ima blagotvorni učinak kod benigne hiperplazije prostate
pozitivno utječe na funkcije mozga
pomoć kod suzbijanja crijevnih glista
ima pozitivan utjecaj na kožu, vid, koncentraciju, raspoloženje
lako je probavljivo
Njihova misija je proizvodnja zdrave hrane. Proizvode hranu ali ne konvencionalnim načinom, već prirodnim, ekološkim uzgojem za kojeg su se uvjerili kako nije jednostavan, ali je dugoročno održiv. Razlika koju imaju njihovi proizodi u odnosu na istovrsne uzgojene konvencionalnim putem, motivacija su koja izvana možda nije vidljiva, ali u konačnici razlikuje proizvod bez pesticida i teških metala od ostalih. Ljudi sve više postaju svjesni činjenice zagađenja zraka, tla i vode u svom okruženju. Vrlo brzo prepoznaju vrijednost ekološki uzgojenih namirnica. Priroda nam je omogućila uzgajati hranu, jer nam je potrebna za život, pa neka onda hrana bude zdrava. Tako smo 2011. supružnici Petrović, nakon trogodišnjeg planiranja uložili vlastitu ušteđevinu u pokretanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Trude se svake godine povećati površine i obraditi što više zemlje. Njihov OPG ima u vlasništvu 12 ha zemlje. U plodoredu uzgajaju buču, pir i druge kulture ovisno o potrebama i sezoni. Buča i pir su im primarne kulture i za njih su relativno dobro tehnološki opremljeni /vlastita mehanizacija za obradu tla, kombajn, sušare, linije za pranje, čišćenje, poliranje, sortiranje, punjenje, pakiranje i ostalo/ ali se uvijek može bolje. Premda se čini kako je buče lako uzgojiti, no to uopće nije tako, a osobito ne u ekološkoj proizvodnji. Najveći izazov je riješiti se korova. U ekološkoj proizvodnji uništavaju ga isključivo mehaničkim putem. Osnovnu gnojidbu i prihranu vrše isključivo certificiranim ekološkim gnojivima ili stajnjakom s ekoloških farmi, a poznato je kako buča voli „bogato“ humusno tlo. Pir ima skromnije zahtjeve prema klimatskim i zemljišnim uvjetima kao i prema agrotehnici. Otporan je prema štetočinama i bolestima. Sjeme je zaštićeno s nekoliko slojeva ljuskica koje ga štite od vanjskih zagađenja, te je stoga pogodan za ekološku proizvodnju. Proizvode i stavljaju na tržište bučino ulje, različite oblike i veličine pakiranja bučinih koštica te pira i pirovih prerađevina. Tako osim sirovih koštica imamo u ponudi čokoladirane koštice kao odličnu zdravu poslasticu. Namaz (pesto) od bučinih koštica rade po posebnoj recepturi i koristi se kod pripreme raznih jela od tijesta, riže ili jednostavno kao namaz na kruhu. Pir se može kupiti u zrnu, mljeven ili kao priove mekinje. Svoje proizvode preporučuju svima koji žele jesti zdravo, koji žele znati što jedu a da pri tom imaju spoznaju kako je hrana proizvedena s puno pozitivne energije u sebi.