Ručno rađene zamrznute štrudle Pekarnice Nikl iz Samobora oduševiti će i najveće gurmane! Prije pečenja proizvod nije potrebno odmrzavati. Položite štrudlu u namašćeni lim za pečenje te je pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 30-35 minuta. Po želji se može premazati uljem (prije pečenja). Jednom odmrznuto se ne smije ponovno zamrzavati!
Povijest pekarnice Nikl započela je 1978. godine obiteljskim poslom koji su pokrenuli supružnici nakon povratka iz Njemačke, gdje su godinama sakupljali znanja i iskustvo rada u pekarstvu. U svojim počecima poslovanje je bilo bazirano na proizvodnji kruha i peciva koji su se distribuirali u maloprodajne trgovine te osnovne škole i vrtiće u Samoboru i okolici. Neprestana i rastuća potražnja za njihovim proizvodima bila je potvrda truda i kvalitete na kojoj su neprestano radili. To je rezultiralo otvaranjem prve vlastite maloprodaje, čime mala obiteljska trvrtka doživljava pravi procvat. Povećanje zaposlenika, ali i konstantno ulaganje u proizvodnju držeći se tradicionalnih načela pripreme uz minimalna količinu kvasca i aditiva uz dodatak vlastitog kiselog tijesta što kruhu daje posebnu kvalitetu i dugotrajnost. Takva filozofija poslovanja, zadržala se sve do danas. Naglasak na kvaliteti, a nikako ne na kvantiteti odnosno industrijskoj proizvodnji, čime svoje širenje planiraju kontrolirano jer je, kako sada, tako i u budućnosti, tradicija ipak glavni sastojak njihovih proizvoda, a upravo je to prednost koja ih razlikuje od ostalih.