Domaća dimljena šunka za kuhanje Eko mesnica

Domaća dimljena šunka za kuhanje Eko mesnica
19,99 €/kg
(150,61 Kn/kg)


 • Sastojci: svinjsko meso od buta, morska sol, češnjak, papar. Odležano u suhom pacu, odsoljeno. Bez aditiva i konzervansa.
 • Zemlja podrijetla: Hrvatska
 • Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi do +4 °C
 • Dostupnost: Dostupno
DODANO
Težina:
Količina:

Detaljnije o proizvodu

I ove godine nudimo Vam domaće šunke iz naše Eko mesnice spravljenje na tradicionalan način od kvalitetnog svinjskog mesa naših domaćih uzgajivača. Riječ je o domaćoj šunki od buta u mrežici za kuhanje spravljenoj po starinskoj recepturi, prirodno dimljene, odležane u suhom pacu, bez konzervansa (nitrinih soli), vode i aditiva. Najčešće se poslužuje za Uskrs. Težine šunki su od 1.2 - 3 kg.

Savjet za pripremu: Šunku kuhamo prema kilaži: ako je šunka teška 1 kg onda 1 sat, 1.5 kg - 90 minuta itd. Proizvoljno dodajte češnjaka ili luka, papra u zrnu, lovora i sličnih začina u vodu u koju će se kuhati šunka. Kada je gotova, šunku ostavite u vodi u kojoj se kuhala da se prirodno sporo ohladi i zadrži svoju sočnost. Ukoliko se odlučite za pečenje u kruhu, skuhanu šunku s tijestom jednostavno zapecite u pečnici. Zbog duljine pripreme savjetujemo da se dio s kuhanjem odradi dan unaprijed. Umjerene su slanosti, ukoliko preferirate manje slanu hranu, šunku možete dodatno odsoliti ostavljanjem preko noći u vodi prije kuhanja.

U obrazac za predbilježbu upisuje se broj šunki i željena težina. Klikom na "Predbilježi se" i ispunjavanjem podataka, Vaša će narudžba biti zabilježena. Plaćanje se vrši nakon finalne odvage. Dostavu narudžbi izvan Zagreba i okolice vrši kurirska služba DPD.

Proizvođač / Stavlja na tržište

Domaće i fino d.o.o. - Fino.hr
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. (Fino.hr) a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske.

Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i peradi. Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja).

U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental, Herefford te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednoj fazi uzgoja se ne koriste koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.

Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja. Takvo meso idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.

Domaće i fino d.o.o. posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla u Republici Hrvatskoj i EU.

Uz svježe meso, u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Uz online prodajno mjesto, tvrtka posjeduje i mesnicu na Trgu Francuske Republike 6 u Zagrebu, na popularnom Kegliću. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.
cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

 • MasterCard
 • Maestro
 • Visa
 • Diners
 • Verified by Visa
 • MasterCard SecureCode
 • Diners