Ručno rađene zamrznute štrukli Pekarnice Nikl iz Samobora oduševiti će i najveće gurmane! Prije pečenja proizvod nije potrebno odmrzavati. Štrukli se mogu pripremiti kao pečeno jelo, položite ih u namašćeni lim za pečenje, prelijte slatkim ili kiselim vrhnjem u kojem je razmućeno jaje te pecite u prethodno zagrijanoj pečnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Jednom odrznuti proizvod ne smije se ponovno odmrzavati!
Povijest pekarnice Nikl započela je 1978. godine obiteljskim poslom koji su pokrenuli supružnici nakon povratka iz Njemačke, gdje su godinama sakupljali znanja i iskustvo rada u pekarstvu. U svojim počecima poslovanje je bilo bazirano na proizvodnji kruha i peciva koji su se distribuirali u maloprodajne trgovine te osnovne škole i vrtiće u Samoboru i okolici. Neprestana i rastuća potražnja za njihovim proizvodima bila je potvrda truda i kvalitete na kojoj su neprestano radili. To je rezultiralo otvaranjem prve vlastite maloprodaje, čime mala obiteljska trvrtka doživljava pravi procvat. Povećanje zaposlenika, ali i konstantno ulaganje u proizvodnju držeći se tradicionalnih načela pripreme uz minimalna količinu kvasca i aditiva uz dodatak vlastitog kiselog tijesta što kruhu daje posebnu kvalitetu i dugotrajnost. Takva filozofija poslovanja, zadržala se sve do danas. Naglasak na kvaliteti, a nikako ne na kvantiteti odnosno industrijskoj proizvodnji, čime svoje širenje planiraju kontrolirano jer je, kako sada, tako i u budućnosti, tradicija ipak glavni sastojak njihovih proizvoda, a upravo je to prednost koja ih razlikuje od ostalih.