Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Hrenada je ribani hren s dodatkom jabuka, đumbira, jabučnog octa, suncokretovog ulja, limunovog soka te začina što sveukupno daje ukusni pikantni umak. Proizvod je pasteriziran te ne sadrži konzervanse. Zagrepčanka Mirjana Strancarić i njezina obiteljska tvrtka SMID lansirali su je uoči Uskrsa 2008. i priprema ju u više varijanti, manje i više ljutoga, na oduševljenje istinskih zaljubljenika tradicionalnoga i novoga. Mirjana predlaže da hrenadu poslužite s kuhanom šunkom, narescima, pečenim i mesom s roštilja, kuhanom govedinom, piletinom odnosno kokoši, zatim sa sirevima, posebice s nježnom mozzarellom i lososom. Hrenada je kreirana na ponajboljoj tradiciji domaćih umaka od hrena s jabukama, a hren je nabavila preko Fragarie od obitelji Jalšić, koja u Sigetecu Ludbreškom na 4 – 4,5 rala već dvadeset godina uzgaja hren na način divlje kulture.
Zagrepčanka Mirjana Strancarić i njezina obiteljska tvrtka SMID (početna slova: Strancarić – Mirjana – Ivan, suprug – Dora, kći) oslonjena na stari obiteljski jabučnjak u Čučerju od 2002. proizvodi višekratno za kakvoću nagrađivan ekološki jabučni ocat (sam te aromatiziran češnjakom, bosiljkom, majčinom dušicom, ružmarinom i hrenom), zatim bukovače marinirane u njemu, vatreni jabučni chutney, marmeladu od jabuka i karamela, džem od jabuka i naranče, zagrebačku marmeladu, niskokaloričnu ekstra domaću marmeladu od jabuka s okusom lavande i drugo, a jedan od izuzetno dobro prihvaćenih originalni je proizvod te maštovite i poduzetne inženjerke biotehnologije i obrtnice – hrenada. To je ribani hren s, dakako, jabučnim octom, maslinovim uljem, limunom, solju, bijelim paprom i smeđim šećerom. Lansirala ga je uoči Uskrsa 2008. i priprema ga u više varijanti, manje i više ljutoga, na oduševljenje istinskih zaljubljenika tradicionalnoga i novoga.