Uvjeti čuvanja: Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Domaći namaz od svježih smokava proizveden na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Babac/Damjanić u Poljicima kraj Zadra. Pekmez je proizveden od svježih smokava iz vlastita smokvika, bez dodanih šećera. Proizvedeno od 148 g voća na 100 g proizvoda. Smokve su grijane dalmatinskim suncem i uzgojene na prirodan način, a odmah nakon berbe zreli smokvini plodovi se, prema tradicionalnoj recepturi, prerađuju u pekmez "Šinjorina smokva”. Smokva je bogata kalcijem, kalijem, fosforom, cinkom i magnezijem, te vitaminima A i B1. Još su u starim egipatskim medicinskim spisima isticana njezina ljekovita svojstva.
Na obiteljskom gospodarstvu Babac-Damjanić u Poljicima kod Zadra proizvodi se pekmez od svježih smokava iz vlastitog smokvika.
Trenutačno ima oko 400 stabala smokava, od čijih plodova proizvode sada već nadaleko poznat pekmez 'Šinjorina smokva'.Smokve su grijane dalmatinskim suncem i uzgojene na prirodan način, a odmah nakon berbe, zreli smokvini plodovi se, prema tradicionalnoj recepturi prerađuju u pekmez pod nazivom „Šinjorina smokva“. Prema riječima gospođe Sandre Babić cilj im je pokrenuti novi pogon i proširiti poslovanje izvan granica županije, kako bi svi mogli kušati ovu jedinstvenu, ali pomalo zanemarenu deliciju dalmatinskog podneblja.