Sastojci: but bez kosti (odresci), lopatica bez kosti u komadu, vratina s kostima (narezana), leđa s kostima (kotleti, narezani), rebra s kostima/carsko meso u komadu. Zemlja prasenja, uzgoja i klanja: HR. Rasiječeno i pakirano: HR.
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi do +4 °C.
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Težina:
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Riječ je o svinjetini iznimnog okusa, sočnosti i prošaranosti. Meso koje svakako vrijedi probati. U uzgojnom procesu i hranidbi životinja niti u jednom trenutku nisu korištene umjetne supstance za rast i smjese dok je uzgoj u potpunosti ekstenzivan - a to znači da su životinje na slobodnom ispustu u nesmetanom kretanju na nekoliko hektara zemlje. Paket svježeg mesa od 5 kg sadrži profesionalno obrađeno i pakirano (vakumirano), označno svježe meso raznih kategorija; but bez kosti narezan na odreske (cca 1.5kg), vrat s kostima narezan na odreske (cca 1kg), kotleti (leđa s kostima) narezani na odreske (cca 1kg), lopatica bez kosti u komadu (cca 1 kg) te rebra s kostima (do 1kg).
Naši mesari svakoj narudžbi pristupaju profesionalno i pedantno; uz pažljivu obradu, deklariranje i vakumiranje kako bi svim našim kupcima olakšali pripremu i skladištenje. Svaki komad mesa stiže zasebno vakumiran uz pojedinačnu deklaraciju tako da po zamrzavanju uvijek možete znati što ste spremili u zamrzivač.
Zbog ograničenih količina molimo Vas ukoliko niste sigurni da ćete moći preuzeti/kupiti naručeno, savjetujemo da ne izvršavate narudžbu. Zahvaljujemo!
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. (Fino.hr) a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske.
Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i peradi. Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja).
U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental, Herefford te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednoj fazi uzgoja se ne koriste koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.
Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja.
Takvo meso idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.
Domaće i fino d.o.o. posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla u Republici Hrvatskoj i EU.
Uz svježe meso, u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Uz online prodajno mjesto, tvrtka posjeduje i mesnicu na Trgu Francuske Republike 6 u Zagrebu, na popularnom Kegliću. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.