Teleće hrenovke Eko mesnica

Teleće hrenovke Eko mesnica
15,00 €/kg
(113,02 Kn/kg)


  • Sastojci: teleće meso*, svinjsko masno tkivo*, voda, kuhinjska sol, smjesa začina, konzervansa i emulgatora (sadrži nitritnu sol). *iz ekološkog uzgoja
  • Zemlja podrijetla: Hrvatska
  • Dostupnost: Dostupno
DODANO
Težina:
Količina:

Detaljnije o proizvodu

Domaće teleće hrenovke spravljamo od isključivo biranih komada nemasnih kategorija telećeg mesa naših ekoloških uzgajivača (but, leđa, lopatica) te svinjskog masnog tkiva od crnih slavonskih svinja koje hrenovkama daje jedan specifičan i sočan okus. Par hrenovki teži oko 200-injak grama. U pakiranju su obično 4-5 hrenovki. Nježnog su okusa pa će se svidjeti i najmlađima. Prirodno su hladno dimljene, punjene u jestivi ovčji ovitak.

Hrenovke proizvodimo na tradicionalan način uz minimalni udio aditiva i konzervansa koji su nužni kako bi smjesa ostala kompaktna. U proizvodnji koristimo gotovu smjesu začina i aditiva renomirane tvrtke Wiberg.

Proizvođač / Stavlja na tržište

Domaće i fino d.o.o. - Fino.hr
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. (Fino.hr) a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske.

Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i peradi. Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja).

U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental, Herefford te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednoj fazi uzgoja se ne koriste koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.

Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja. Takvo meso idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.

Domaće i fino d.o.o. posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla u Republici Hrvatskoj i EU.

Uz svježe meso, u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Uz online prodajno mjesto, tvrtka posjeduje i mesnicu na Trgu Francuske Republike 6 u Zagrebu, na popularnom Kegliću. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.
cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners