Uvjeti čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi zaštićeno od svjetlosti
Najbolje upotrijebiti do: 30.12.2022.
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Sušeni bosiljak ima jači okus od svježega pa je pogodan za variva i razna druga jela od povrća, ponajprije od graška i graha, te razne salate i namaze. Riječ je o eko-uzgojenom zelenom bosiljku. Postoje još ljubičasti i tamni bosiljak. Jedan od najpoznatijih umaka od bosiljka je pesto, a priprema se od svježih listova bosiljka, cešnjaka, pinjola, maslinova ulja i naribanog parmezana. Preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj, a može poslužiti i kao marinada. Osim pesta, od bosiljka možete napraviti i odličan umak za odreske, piletinu ili morske plodove na roštilju.
Opg Francetić u vlasništvu Antuna Francetića bavi se ekološkim uzgojem ljekovitog i začinskog bilja od 2007. godine pod nadzorom stručnih službi. Imanje se nalazi u nedirnutoj prirodi u Kloštar Ivaniću. Gospodin Antun Francetić se uzgojem i sakupljanjem ljekovitog bilja počeo baviti još davne 1960. godine. Praćenje uzgoja, branja, sušenja te način čuvanja i kontrola prerade garancija su ovih proizvoda. Tako se na imanju uzgajaju: kamilica, melisa, menta, timjan, majčina dušica, neven, miloduh, gospina trava, lavanda, mažuran, kadulja, čičak, sapunika, rudekija, artičoka, zlatnica. U ponudi postoje razni čajevi, čajne mješavine, biljne tinkture te biljna ulja i kreme. Tokom dugogodišnjeg bavljenja uzgojem, sakupljanjem i proizvodnjom Opg Francetić je dobio mnoga priznanja za svoje proizvode. Vlasnik je EKO potvrdnice koju izdaje Bioinspekt pod nadzornom stanicom Hrvatskih šuma.