Svježa tjestenina od durum pšenice i jaja iz slobodnog uzgoja.
Upute za kuhanje: svježu tjesteninu kuhati u 2 litre kipuće vode 4 do 5 minuta.
Pakirano u kontroliranoj atmosferi. Nakon otvaranja paket iskoristiti u roku od 48 sati.
Saša Frid pokretač je Pasta Perice i chef s dugogodišnjim kuharskim iskustvom koje je sada usmjerio u proizvodnju svježe tjestenine i umaka na bazi rajčice. Pasta Perica je mala manufaktura svježe tjestenine s naglaskom na kvalitetu kako bi svim kupcima mogli ponuditi vrhunski proizvod. Trafilatura al bronzo ili izvlačenje svježe tjestenine kroz brončani kalup daje tjestenini grublju strukturu i poroznost što omogućuje bolje upijanje i zadržavanje umaka na tjestenini i jedna je od karkteristika i tajni "pasta artigianale". U proizvodnji se koristi isključivo krupica od durum pšenice koja daje tjesteninu čvrstoću i nakon kuhanja ostaje "al dente". Durum pšenica je tvrda vrsta pšenice s visokim udjelom proteina. Za razliku od mekanih vrsta pšenice ima niži glikemijski indeks, lakše je probavljiva, ima više vlakana, mineralnih soli i vitamina. Krupica od durum pšenice nabavlja se iz mlina koji se specijalizirao za durum pšenicu dok su jaja isključivo iz slobodnog uzgoja. Jaja daju bogati okus i boju tjestenini.